Budinca de gutui cu stafide si nuci!

Incearca reteta light de toamna, pentru budinca de gutui, dulce, cremoasa si extrem de aromata! Budinca de gutui este un desert ideal de toamna!

Ingredients:
3 gutui
3 Linguri ulei de seminte de struguri
1 Lingura faina integrala de grau (sau faina de orez, pentru cei care au o alimentatie fara gluten) amestecata cu 50ml de apa 50g zahar brun
½ Lingura scortisoara praf
1 lingurita cuisoare macinate
3-4 Linguri stafide brune
5 Linguri nuci, maruntite
½ lingurita extract de vanilie
1 lingurita extract de rom
1-2 lingurite turmeric pudra (ingredientul secret – ingredientul minune!) un praf de sare


Instructions:
Pune 100ml de apa intr-un bol. Adauga zaharul (sau sucanat) si amesteca pana se dizolva.
Taie gutuile in cuburi mici.
Adauga ulei intr-o cratita. Adauga zaharul dizolvat si gutuile taiate cubulete.
Lasa-le sa fiarba 10 minute, la foc mediu. Mai adauga apa daca este nevoie, cat sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Adauga un praf de sare, faina dizolvata si toate celelalte condimente.
Lasa-le la fiert inca 5 minute si amesteca continuu.
Folosind un blender vertical, paseaza bine gutuile pana capata o consistenta cremoasa.
Adauga stafidele si nucile maruntite.
Budinca de gutui se serveste atat fierbinte cat si la temperatura camerei.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *