Nationale

Începând de sâmbătă, masca textilă va fi interzisă! DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 1 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Începând de sâmbătă, masca textilă va fi interzisă. Se vor purta doar măști medicale și cele FFP2.

Se reintroduce masca în spațiile deschise. Hotărârea a fost aprobată în ședință de Guvern.

„Se propune menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne.

Se exceptează de la măsura prevăzută la pct. 5, următoarele categorii de persoane: a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; b) persoanele care sunt singure în birou; c) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; d) reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; e) vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public; f) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive”, se arată în hotărârea adoptată miercuri de CNSU, scrie realitatea.net.

La restaurant, până la 22.00

„Se propune ca, în condițiile pct. 13, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise sau deschise să fie permisă în intervalul orar 5:00-22:00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori”, arată documentul.

CLIK-> Anexa la HCNSU nr 1 din 05.01.2022 masuri prelungire_19735a7a4d

One thought on “Începând de sâmbătă, masca textilă va fi interzisă! DOCUMENT

  • Așa zisa ,,pandemie”, continuă cu fast și bani mulți din buzunarele cetațenilor spre afacerile cu măști si pastile miracol, care să ne salveze de temutul virus criminal, îți vine să plângi pt. acest popor hărțuit si sărăcit, în România noastră văndută corporațiilor străine și îndatorată extern cu sume uriașe nejustificate !!! Ce fac cei care nu vor putea cumpăra masca specială și pastila – miracol ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.