SportStiri din Satu MareStiri din Translvania

INTERVIU. Loredana OLAH: Am început un proiect de initiere în atletism pentru copii de 5-9 ani! Vă aștept cu drag!

1. Pentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre tine?

1. Mă numesc Olah Loredana am 33 de ani și sunt cadru didactic de 11 ani. După 10 ani ca profesor de educație fizică am ales să mă transfer la o școală vocațională.

2. De ce ti-ai ales aceasta meserie?!

2. Am fost sportiv de performanță și de copil am visat să antrenez. De aceea m-am și îndreptat spre Facultatea de Educație Fizică, la practica pedagogică am descoperit că eu înainte să fiu antrenor trebuie să fiu profesor, m-am îndrăgostit de această meserie.

3. De ce trebuie sa faca sport/miscare un copil?

3. Sportul îi ajută pe copii să își creeze rutine sănătoase, învață de mici despre un stil de viață sănătos și echilibrat care îi va ajuta ca viitori adulți. Practicând un sport le întărește imunitatea, se dezvoltă armonios atât fizic cât și mental, cresc în spiritul fair-flay .

4. Ce exercitii ne sfatuiesti sa facem zilnic?

4. Exerciții ce dau o stare de bine fiecăruia. Femeile se simt bine dansând, plimbându-se, alergând în natură și admirând frumusețea ei, bărbații se simt bine mergând într-o sală de fitness etc. Orice exercițiu fizic este benefic făcut cu regularitate.

5. Unde predai aceasta meserie frumoasa? La ce scoala?!

5. În momentul de față sunt profesor la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare pe specializarea atletism.

6. Cum sprijina si incurajeaza scoala rezultatele sportive de performanta ale elevilor ?!

6. Existând școlile cu profil vocațional sportiv, Sportivii de performanță sunt premiați cu burse de merit și sunt susținuți de către cadrele didactice în drumul lor spre marea performanță.

7. Atletismul este unul din cele mai populare sporturi din lume, unde mai predai acest minunat sport?

7. Din luna august am început un proiect de inițiere în atletism. Îndreptându-mi atenția către fetele și băieții cu vârsta cuprinsă între 5 -9 ani. Antrenamentele sunt în zilele de luni și miercuri de la ora 17:30 la sala VON FITNESS de pe strada Nicolae Golescu nr 43, Shopping Plaza Satu Mare. Pentru înscrieri/detalii sunați la 0755881818.

8. Am vazut o sala frumoasa, dotata cu echipamente de ultima generatie pentru ca elevii sa atinga un nivel maxim de performanta! Ce planuri ai de viitor?

8. Îmi doresc ce își doresc și ei. Îmi doresc să facă sport pentru sănătate, îmi doresc ca printre acești sportivi la început de drum să găsesc și dornici să se îndrepte spre marea performanță, îmi doresc să le creez un spațiu și o atmosferă unde să vină cu drag.

9. Plecând de la premisa că esti un model pentru multi copiii si parinti, ne poţi spune care a fost modelul tau in viata?!

9. Modelele mele au fost cei mai buni (Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi, Usain Bolt, Michael Schumacher, Michael Jordan etc.) din domeniul sportiv și nu numai. Îmi plac filmele și cărțile despre oameni celebrii.

10. Pe final de interviu, ce le recomanzi tinerilor care pun sportul pe locul 2?

10. Să pună sportul pe locul 1. Să facă sport din plăcere, să facă sport pentru relaxare, să facă sport pentru sănătatea lor, să facă sport pentru un corp frumos, să facă sport pentru disciplină și auto-disciplină.

A. B.

GALERIE FOTO:

Adrian Bilanici

▪️ Digital Marketing ▪️ Specialist SEO - AI ▪️ Voice Overs ▪️ Jurnalist ▪️ Social Media Specialist ▪️ Artist ▪️ Vlogger ▪️ Google Ads Expert ▪️ Manage YouTube channels ▪️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.