Nationale

Ludovic Orban a sesizat Avocatul Poporului, cerându-i să conteste la CCR ordonanţa privind impozitarea contractelor part-time

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a sesizat, miercuri, Avocatul Poporului cerându-i să conteste la CCR ordonanţa privind impozitarea contractelor part-time şi în acord, afirmând că a discutat cu reprezentanţii instituţiei şi că are garanţia că Avocatul Poporului va da curs solicitării PNL.

“Astăzi am depus sesizarea la Avocatul Poporului pentru a determina instituţia să invoce o excepţie de neconstituţionalitate privitoare la Ordonanţa 4 care reglementează plata contribuţiilor de asigurări sociale şi plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate la nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru cei care lucrează part-time şi în accord”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că liberalii consideră că au fost încălcate mai multe articole din Constituţia Românie, precum şi Codul Fiscal.

„Temeiurile care stau la baza sesizării noastre sunt foarte simple. Noi considerăm că sunt încălcate cinci articole din Constituţie. Articolul 1 privind supremaţia Constituţiei şi legile ţării pentru că sunt încălcate două legi – a transparenţei în adminsitraţia publică, Legea 52/2003, de asemenea este încălcat chiar Codul Fiscal, articolul 4. De asemenea, considerăm că sunt încălcate articolele 16, 41 şi 56”, a precizat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.