SATU MARE: Europa la Liceul cu Program Sportiv prin programul Erasmus+

Adoptă trecutul, salvează viitorul!” este titlul evenimentului virtual ce s-a desfășurat în perioada 18-20 mai 2021 la Liceul cu Program Sportiv în cadrul proiectului european Erasmus+, No more walls, just bridges. Întâlnirea virtuală, o adevărată activitate de succes, ne-a adus înapoi zilele frumoase de dinainte de pandemie  întrunind virtual un număr de 81 de elevi și 21 profesori din țările partenere, Italia, Portugalia, Franța, Belgia și România.

Evenimentul virtual cu titlul Adopt the past, save the future, s-a desfășurat pe perioada a 3 zile având 3 teme diferite. Pentru prima zi cu tema arta și artiști celebri, elevii români s-au pregătit cu prezentări fascinante ale pictorilor romani renumiți, precum Nicolae Tonitza și Ștefan Luchian, și au făcut imitații ale picturilor acestora. Nu a lipsit nici turul virtual al Muzeului de Artă, în cadrul căruia Europa a cunoscut pictorul nostru celebru Aurel Popp, născut în județul Satu Mare și creațiile lui artistice.

Pentru a doua zi de activiate fiecare țară a adoptat un monument pe care l-a promovat și l-a prezentat în cadrul întâlnirii. Elevii noștri au adoptat Sinagoga și au prezentat  istoria acesteia prin imagini în direct de la fața locului. Ultima zi a întâlnirii a fost consacrată atelierelor de lucru ce au vizat patrimoniul cultural intangibil. Liceul nostru a prezentat Marțișorul, simbolul primăverii, înscris în patrimoniul UNESCO din anul 2017 după care au urmat momente artistice de recitre de poezii în limbile română, italiană, portugheză, franceză și engleză cu un moment surpriză de oferire de Mărțișor.

Proiectul nostru se va incheia la sfârșitul lui iunie în speranța de a ne revedea în cadrul unui nou început în viitorul apropiat. Echipa de coordonare a proiectului aduce mulțumiri conducerii liceului pentru buna desfășurare a activiratilor virtuale și pentru sprijinul acordat  pe întreaga perioada de implementare a proiectului, No more walls, just bridges, 2018-2021, ne spune coordonatoarea proiectului, profesoara Bodnar Agota

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.