Stiri din BrasovStiri din Translvania

30 de ani de închisoare pentru violatorul celor două surori de 10 și 12 ani! SENTINTA

Bărbatul care a răpit și violat două fetițe de 10 și 12 ani din județul Brașov a primit sentința. Individul de 43 de ani, originar din județul Prahova, acuzat că a răpit și violat două fetițe de 10 și 12 ani, din Vama Buzăului, și-a primit pedeapsa, potrivit libertatea.ro. De asemenea, bărbatul trebuie să plătească victimelor sale cât un milion de lei, daune morale.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins apelul declarat de bărbat, Constantin Zapan, împotriva deciziei pronunţate în septembrie de Judecătoria Braşov, prin care era condamnat la 35 de ani de închisoare.

„În baza art. 38, alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 19 ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu o treime din celelalte pedepse aplicate (10 ani închisoare, 10 ani închisoare, 2 ani închisoare, 15 ani închisoare, 7 ani închisoare, 4 ani închisoare), respectiv 16 ani închisoare, pedeapsa rezultantă principală fiind de 35 de ani închisoare. În baza art. 60 C.pen. constată că pedeapsa rezultantă depăşeşte maximul general de 30 ani al pedepsei închisorii, motiv pentru care inculpatul va executa pedeapsa rezultantă principală de 30 de ani închisoare”, a stabilit Judecătoria Braşov.

Bărbatul răpise fetele iubitei lui

Două fetițe de 10 și 12 ani au fost răpite de la domiciliul lor din județul Brașov. Un prieten al iubitului mamei lor le-ar fi răpit pe cele două fetițe și violat.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19:00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21:00, scria în noiembrie 2022 mesageruldesibiu.ro

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama a alertat polițiștii.

Minorele au fost găsite în județul Prahova

Două minore din judeţul Braşov care au fost răpite de către un prieten al concubinului mamei acestora au fost găsite, sâmbătă, de poliţişti pe raza judeţului Prahova, bărbatul care le-a răpit recunoscând faptul că le-a violat, au declarat, pentru agerpres, surse judiciare.

„La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10,25, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la dispariţia a două minore, respectiv Repede Gabriela-Mihaela, în vârstă de 12 ani şi Gecso Elena-Andreea, în vârstă de 10 ani. Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19,00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21,00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie”, a transmis IPJ Braşov.

Surse judiciare au declarat pentru sursa citată anterior că cele două minore au fost violate de către bărbatul care le-a răpit, acesta recunoscându-şi fapta.

De altfel, el era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol, au precizat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.