Sanatate

ATENTIE! Semnul de avertizare care apare cu câteva zile înaintea unui infarct! Distribuie si tu!

Problemele la inimă apar de cele mai multe ori fără să ne dăm seama şi se manifestă brusc. Există unele semne, dar nu sunt întotdeauna recunoscute. „Mai ales la femei, simptomele problemelor la inimă nu urmează tiparul normal” spune Kerry Hildreth, asistent universitar în sănătatea inimii la Universitatea din Ohio.

Indiferent de sex, cheia este să ştim unde să fim atenţi. Pentru început trebuie supravegheate colesterolul şi presiunea arterială, ne recomandă Paul Whelton, profesor de epidemologie la Universitatea Tulane.

Primul semn este durerea în piept. Whelton ne spune că este ca şi cum ai avea un elefant pe piept. „Simţiţi că v-aţi întins un muşchi în piept? Poate fi vorba de o boală cardiovasculară.” spune Ashley Simmons, cardiologist la Spitalul Universitar din Kansas. Simmons mai spune că durerea nu este neapărat ascuţită, de asemenea se reflect uneori din gât, mandibulă, braţ sau umăr.

 

Un alt semn este pierderea suflului. Dacă după depunerea unui efort minim respiraţi greu înseamnă că există potenţiale afecţiuni ale inimii. Iar dacă disconfortul respirator apare când vă întindeţi poate fi vorba de o boală a valvelor.

Simptome similare cu cele ale răcelii pot fi şi ele un motiv de îngrijorare, mai ales dacă apar după ce faceţi sport. Problemele severe la stomac pot reprezenta şi ele o avertizare. Cercetările arată că unele femei au indigestie cu câteva zile înaintea unui atac de cord.

Simmons ne spune că ameţeala, în special cea acompaniată de palpitaţii e un semn al blocajului arterial sau ale bolii la valvele inimii.

De asemenea, majoritatea femeilor care suferă atacuri de cord experimentează istovire şi insomnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.