Ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu vrea toalete „conforme” în curtea școlilor!

Ministrul educaţiei își menține declarația conform căreia problema toaletelor în curtea școlilor este „exagerată” și susține că trebuie făcută diferența între toaleta „neconformă” și toaleta din curte.
„Deci, am spus și mențin ceea ce am spus: Problema grupurilor sanitare neconforme din școli este o problemă importantă, ea trebuie să fie rezolvată și va fi rezolvată. Pe de altă parte, este o problemă exagerată, pentru că de multe ori legăm digitalizarea și calitatea educației de toaletă”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi24, făcând referire la declarații de la începutul ședinței de Guvern de miercuri, care au stârnit un val de reacții în spațiul public. Cîmpeanu a spus că nu ia „apărarea autorităților locale” și a explicat cum ar trebui să fie toaletele în exteriorul școlii.

„În vârf de munte, o școală cu 4 elevi care trebuie să aibă acces la educație, în vârf de munte, nici Elveția, nici Statele Unite, nici Japonia n-au inventat rețeaua de canalizare în vârf de munte. Acolo sunt acele școli cu 4 copii. Acolo e greu de rezolvat. Acolo toaleta va trebui să fie conformă”, a explicat ministrul potrivit libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.