AMENZI pentru romanii care muncesc in strainatate. ATENTIE intra in vigoare LEGEA. Anunt OFICIAL de la ANAF!

Anunţ extrem de important de la Fisc pentru românii din străinătate. Milioanele de români care câştigă bani în afara ţării, dar și cei care stau în România dar au venituri din alte țări trebuie să își plătească impozitul pe venit la fiscul din România. Dacă nu se vor supune acestei decizii, vor plăti amenzi substanțiale, care ajung la 500 de lei.

Legislația fiscala din România spune că persoanele fizice care au obținut în 2017 venituri în afara țării sunt obligate să le declare Fiscului, pentru impozitare, până în data de 25 mai. Raportarea se face prin intermediul Formularului 201 și, în caz de nedepunere, contribuabilii riscă să fie sancționați cu până la 500 de lei.

Veniturile realizate în străinătate, ce sunt supuse impozitării în România, sunt, în principal, următoarele:

– din profesii liberale;

– din activități de producție, comerț și prestări de servicii;

– din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală (adică drepturi de autor);

– din cedarea folosinței bunurilor (adică închirierea terenurilor, caselor, mașinilor etc.);

 – din activități agricole, piscicultură și silvicultură;

– cele sub formă de dividende și dobânzi;

– din premii;

– din jocuri de noroc;

– din pensii.

Veniturile salariale obținute în străinătate și plătite de un angajator din statul nu se impozitează în România, astfel că nu se impune declararea lor. ”Declarația privind veniturile realizate din străinătate” trebuie completată, în dublu exemplar, originalul trebuie depus la organul fiscal central în a cărui rază teritorială își are domiciliul fiscal declarantul, iar copia este păstrată de plătitor.

Formularul 201, în format tipărit, se depune fie direct la registratura organului fiscal, fie prin poștă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire), fie online. Ulterior, Fiscul emite și comunică persoanelor fizice o decizie de impunere prin care este stabilită suma ce trebuie plătită ca impozit pe veniturile din străinătate în anul 2016, mai spune sursa citată.

Sursa: infobraila.ro

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu:

Un comentariu la „AMENZI pentru romanii care muncesc in strainatate. ATENTIE intra in vigoare LEGEA. Anunt OFICIAL de la ANAF!

  • la
    Permalink

    Observ tot mai mult tendința unor ministii retardati de a considera diasporara o vacă bună de muls.De 27 de ani reprezentanții nostrii au muls România si la propriu si l figurat, lăsînd in urmă involutia totală a unei țări care nu avea nici o datorie externă,distrugînd fabricile,uzinele,combinatele,flota, etc….intreaga economie, au avut chiar curajul să meargă mai departe pe pierderi halucinante 2oo.99o.ooo miliarde datorie la FMI ,desi ai dispărut total suprafața muntoasă, apele privatizate,petrolul la fel,gazele etc….Pute-ti să credeți că doar in 27 de ani țara asta a fost jefuită pînă la rădăcină si că ultima solutie este impozitarea disporei chiar dacă încalcă drepturile omului????Comentariul Ministrului Economiei, sună ca ,a unui elev de clasa a-l-a.Fiadpora cîstigă de patru ori mai mult decit cei din țară. Mă nene analfabet,tu sti cit plătim chiria la lună? De la 6oo de euro o garsonieră cls-a ll-a si 1ooo de euro un apartament cu două camere tot clasa -a doua,adică fara conductă de gaz.Din 1ooo de euro ,caz fericit in Italia de la Roma in jos,rămâi cu rio de euro,din care platesti hrana la lună si taxele apă, curent,tv,telefon etc…Cei cu copii la scoală, vai de ei!Halal ministrii mediocri pregătiți mai are România! Să vă fie ,,RUSINE”!Lasati-vă de meserie!Sint sigură că ve-ti fi atacați in instanță la CC a drepturilor omului!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.