Breaking News: Alertă medicală în Capitală! 22 de cazuri de infectare cu virusul West Nile!

Alertă medicală în Capitală în legătură cu virusul West Nile: Centrul de Transfuzii din Bucureşti a luat decizia de a testa tot sângele pe care îl recoltează. Măsura se aplică şi în centrele de transfuzii din ţară.  Măsura de intensificare a controalelor legate de sângele donat vine după ce au fost confirmate 22 de cazuri de infectare cu virusul West Nile.

“Sunt cazuri confirmate în 4 sectoare din 6, astfel încât am decis să luăm măsuri specifice privind colectarea de sânge. Am întărit măsurile de testare în cazul donatorilor de sânge. Viroza se transmite prin înţepătura de ţânţar, dar există risc de contaminare şi prin transfuzia de sânge”, a declarat la un post TV Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzii Bucureşti.

Medicul a precizat că tot sângele donat este testat suplimentar. Toate persoanele care au mai multe înțepături pe gât, față și brațe nu mai sunt lăsați să doneze sânge în aceste zile.

Virusul West Nile a ucis șase oameni în România, trei dintre aceștia fiind în Capitală. Doina Goşa a precizat că toţi cei care au decedat erau persoane în vârstă, care aveau şi alte afecţiuni.

“Nu există riscul producerii unei epidemii majore. Ne confruntăm în fiecare an cu aceste probleme”, a explicat medicul la Realitatea TV. În 80 la suta din cazuri persoanele cu acest virus au semne clinice minore, care pot fi uşor confundate cu cele ale unei viroze obişnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.