Internationale

Chinezii construiesc în ȘASE ZILE un spital special pentru cazurile de coronavirus. Construcția va avea două etaje și 1000 de paturi

Oficialii chinezi au anunțat că au demarat lucrările pentru construcția de la zero a unui spital destinat bolnavilor de gripă, în localitatea Wuhan, orașul de unde s-a răspândit pneumonia cauzată de un nou tip de coronavirus.

Potrivit digi24.ro, spitalul va fi construit de la zero, iar autoritățile chineze au dat ca termen de finalizare a construcției data de 3 februarie.

Spitalul va avea două etaje și aproximativ 1000 de paturi, iar aici vor fi tratați exclusiv persoanele infectate cu acest tip de virus. Deja lucrările au început, iar imaginile surprinse sunt de-a dreptul spectaculoase, pentru că la locul unde va fi ridicat spitalul sunt deja zeci de excavatoare, mașini, containere și alte utilaje.

Spitalul va fi construit după modelul unui centru de tratament similar care a fost ridicat la Beijing în 2003 în timpul epidemiei SARS și care avea o capacitate de 1.000 de paturi.

Până acum, oficial, peste 600 de oameni s-au îmbolnăvit și 25 dintre ei au murit, iar trei metropole chineze sunt închise complet. Pe de altă parte, au fost confirmate deja cazuri în Singapore, în Thailanda, Coreea de Sud și în Taiwan. Există o suspiciune chiar și în Arabia Saudită, în timp ce în Europa, există pacienți suspecți în Scoția, Irlanda și Italia.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că deja există răspândiri ale virusului la al doilea și chiar al treilea contact, iar boala se răspândește mai repede decât au crezut inițial specialiștii.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a decis însă, joi seara, după două zile de deliberări, că noul coronavirus din China nu reprezintă deocamdată o urgență de sănătate globală.

Primele cazuri de gripă cu coronavirus, confirmate în Europa

Potrivit oficialilor chinezi, numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns, sâmbătă, 25 ianuarie 2020, la 41. În Beijing s-a luat măsuri de limitare a călătoriilor populației și s-au anulat mai multe adunări publice.

Potrivit agenției de presă Reuters, s-au înregistrat și primele cazuri de infectare cu coronavirus în Europa, fiind confirmate două cazuri de îmbolnăviri în Franța.

Peste 1.300 de oameni sunt infectați la nivel global, iar autoritățile sanitare din toată lumea încearcă să prevină o pandemie.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.