Ungaria, în stare de alertă după o amenințare cu bombă asupra trenurilor internaţionale

Poliția a precizat că starea de alertă a fost menținută până la miezul nopții, pentru a fi verificate toate trenurile care intră în Ungaria. Patru trenuri au înregistrat întârzieri din cauza verificărilor suplimentare din Ungaria: IR 12473 Budapesta-București Nord, trenul care circulă pe ruta Budapesta-Brașov și trenurile internaționale Timișoara-Budapesta și Brașov-Budapesta, potrivit purtătoarei de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

De asemenera, trenul InterRegio 12473 care sosește de la Budapesta și trebuia să ajungă la București la ora 13.10 a înregistrat o întârziere de 125 de minute, potrivit tabelei de sosiri-plecări din Gara de Nord.

„Întârzierile sunt înregistrate pe teritoriul Ungariei, din cauza unor verificări suplimentare realizate de poliția din Ungaria”, a declarat, Alina Predescu, purtătoarea de cuvânt a CFR Călători.

Poliția din Ungaria a oprit și verificat, miercuri, 18 trenuri internaționale aflate în circulație pe teritoriul țării, ca răspuns la o amenințare cu bombă primită printr-un apel anonim, relatează agenția MTI.

Alături de polițiști, compania națională de căi ferate MAV a oprit cele 18 trenuri internaționale aflate în circulație și le-a cerut pasagerilor să coboare din vagoane pentru a permite efectuarea perchezițiilor. Trenurile oprite temporar și-au continuat parcursul către destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.