Stiri din Satu MareStiri din Translvania

Grădinița cu Program Săptămânal ,,Floarea de lotus” Odoreu a lansat proiectul național ,,Grădina de relaxare, liniște și învățare”!

Vineri 27.05.2022 la Grădinița cu Program Săptămânal ,,Floarea de lotus” Odoreu a avut loc evenimentul de lansare a proiectului național ,,Grădina de relaxare, liniște și învățare”- GRLI, proiect initiat de Silvia Breben și Asociația ,,Creștini” în parteneriat cu Ministerul Educației. Sloganul ,,Schimbarea suntem noi!” exprimă dorința de implicare în schimbare. Acest concept GRLI este parte a naturii, este mediul educațional outdoor perfect pentru creație, pentru înțelegerea vieții trăită liber, sănătos și diferit în natură.

Grădina de relaxare, liniște și învă țare este un spațiu creat special, în beneficiul copiilor, în care sunt abordate probleme comportamentale și emoționale ale preșcolarilor, prin strategii de lucru adecvate celor 4 zone:

  1. Pereții ne surprind (pictură, desen liber, desen cu cretă)
  2. Zona de relaxare (creare de tablouri cu materiale din natură, citire carti)
  3. Zona de învățare (scriere, jocuri cu cifre, litere, asociere imagini, jocuri de masă)
  4. Zona de liniștire (traseu senzorial, șezlonguri în jurul apei, jocul la lada cu nisip și pietre colorate).

Conceptul imprimă copiilor deprinderi obișnuite de ordine, de libertate, de diversitate, reglări comportamentale și emoționale în mediul outdoor, un interes crescut de a explora și împartăși experiențe. Cu acest prilej am sărbătorit și ziua copilului pregătind activități la cele 4 zone și multe alte surprize: pictură pe față, baloane de săpun, brioșe, suc și voie bună.

Mulțumim părinților pentru sprijin, Asociației de părinți ,,Floare de lotus” dar și sponsorilor fără de care nu am fi reușit să amenajam acest spațiu educațional: Firmele Fiberapp, Szolosi Construct SRL , Sergiu Pop, Primăriei Odoreu, întregului colectiv al grădiniței , pentru implicare , pentru tot timpul liber petrecut la crearea acestui spațiu unic și drag nouă, în care am pus o parte din sufletul nostru, a declarat directorul unității, Monica Avășan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.