Nationale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat LEGEA care reduce facturile la gaze și energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. Legea pentru compensarea facturilor și plafonarea prețurilor a fost votată în Parlament, pe 27 noiembrie. Noile măsuri se aplică de la 1 noiembrie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, dând asigurări că românii nu vor primi facturi mai mari față de cele din iarna trecută. Legea va fi aplicată și pentru instituții, pe lângă românii cu venituri mici.

„Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni şi în Rezervația Biosferei „Delta Dunării” (PL-x 513/25.10.2021)”, relatează Administrația Prezidențială scrie Realitatea.NET.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 27 noiembrie, proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind compensarea creşterii preţurilor la energie, stabilind pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 o schemă de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici, IMM-uri, cabinetele medicale individuale şi alte profesii liberale, spitale, unităţi de învăţământ, de cult, ONG-uri.

S-au înregistrat 285 voturi „pentru”, unul „contra” şi un deputat nu a votat.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.