Stiri din BihorStiri din Translvania

Primul laborator de extragere a cocainei din România descoperit in BIHOR. Cum acționa gruparea! foto-video

Anchetatorii au descoperit în Bihor primul laborator de extragere secundară a cocainei. O grupare a închiriat o cabană în afara zonelor locuite din Bihor, iar acolo extrăgeau, pe cale chimică, cocaina. Valoarea cocainei descoperite este de 200.000 de euro. 

Polițiștii și procurorii au început să supravegheze gruparea din iunie, când membrii grupării infracționale au organizat acest laborator, primul descoperit în România.

Potrivit Digi24 Laboratorul era amenajat într-o cabană închiriată din Bihor, într-o zonă retrasă. În imaginile surprinse de la descinderi se vede că în zonă nu sunt alte locuințe, ferme sau cabane.

Cum acționa gruparea

Gruparea și-a derulat activitatea infracționala fără întrerupere din momentul constituirii lui și până la data de 10.07.2022.

În 1 iulie, inculpații de cetățenie columbiană însoțiți de inculpații cetățeni români, au adus în România aproximativ 6 kilograme de cocaină. Cocaina a fost introdusă pe teritoriul Uniunii Europene, cu avionul, de către inculpații cetăţeni columbieni. Cei doi inculpați de cetățenie columbiană au avut pe lângă rolul de cărăuși ai drogurilor și pe acela de chimiști specializați în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale.

În perioada 30.06-06.07.2022, membrii grupului infracțional organizat au făcut demersuri pentru a procura mijloacele necesare efectuării operațiunilor de extracție a drogurilor, respectiv achiziționarea substanțelor chimice necesare și a vaselor de reacție.

Ce au găsit anchetatorii în cabana percheziționată

Ei au găsit și închiriat o cabană aflată în afara zonelor locuite din județul Bihor. În 10 iulie a avut loc percheziția domiciliară, patru dintre inculpați fiind surprinși în plin proces de extracție a cocainei din cafea pe cale chimică și fiind astfel identificat pe teritoriul României primul laborator de extragere secundară a cocainei scrie DIGI24.

În urma percheziției domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate un calup presat de 1 kilogram care conține procaină, 148 grame cocaină maronie, ce nu a fost trecută prin procesul de cristalizare, cât și un amestec de cocaina și cafea cântărind 5 kilograme. De asemenea, au fost identificate diferite recipiente de plastic folosite pentru extragerea cocainei, aproximativ 40 de litri de substanță maronie constituind amestec de substanțe chimice tipice pentru extragerea cocainei din cafea măcinată, un litru de acetonă, o canistră de 20 de litri cu benzină și 10 pungi de cafea sigilate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.