Satu Mare: Apa – fântâna vieții – mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + ”Make Water Great Again” | Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”

Echipa de proiect a Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare a participat în perioada 7 -11 martie 2022 la mobilitatea organizată la școala parteneră din Spania, Torrelavega, în cadrul proiectului Erasmus +, acțiunea KA2 intitulat ”Make Water Great Again”. Școala noastră a fost reprezentată de 6 elevi și 2 cadre didactice, care au însoțit grupul. Proiectul este finanțat din fonduri europene și se desfășoară în perioada 2019-2022, având ca și scop accesul la apa curată, promovarea și stimularea interdisciplinarității în educație, importanța apei în asigurarea condițiilor de viață pe Pământ. În același timp, importanța apei în dezvoltarea, menținerea și promovarea comportamentului responsabil față de consumul acesteia, managementul apei în viața oamenilor, dezvoltarea conștientă a comportamentului sustenabil ecologic responsabil sunt principalele obiective ale proiectului.

Școlile partenere care s-au reunit în perioada sus-menționată sunt din Danemarca, Turcia, Italia, școala gazdă din Torrelavega, Spania respectiv echipa care a reprezentat școala noastră. Tema întâlnirii de proiect a fost ”Apa – fântâna vieții” iar atelierele de lucru au fost centrate în jurul acesteia, elevii lucrând în grupe mixte, și – au dezvoltat competențele IT și de comunicare în limba engleză.

De asemenea, au făcut și vizite culturale pentru a cunoaște zona. Astfel, la Peștera – Muzeu Altamira s-a desfășurat și un atelier de lucru, Muzeul de Artă Centro Botin din Santander, Parcul Magdalena , Centrul de Investigare al Mediului precum și o întâlnire cu oficialitățile orașului a fost organizată.

Următoarea întâlnire în cadrul proiectului va fi desfășurată în Italia, la începutul lunii mai, iar liceul nostru va fi gazda întâlnirii închiderii de proiect la începutul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.