EducatieStiri din Satu MareStiri din Translvania

Candidat la Job! – o nouă provocare pentru liceenii sătmăreni

11 instituții de învățământ din județul Satu Mare și peste 700 de liceeni iau parte la proiectul 1st JOB  – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni.

Asociația Acces La Viitor vă invită să vă alăturați campaniei 1st JOB  – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni – ediția a patra, cu tema ,,CANDIDAT LA JOB!”, un proiect inițiat de Asociația Acces La Viitor și realizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Asociația Grup de Acțiune Locală pentru Pescuit Satu Mare și Shopping City Satu Mare.

Peste 700 de tineri de la 11 licee sătmărene sunt ,,Candidații la JOB!”ai  ediției și vin la eveniment în căutarea unei oportunități de carieră! Aceștia sunt de la:

  • – Liceele Tehnologice: Tășnad, ,,Iuliu Maniu” Carei, ,,George Barițiu Livada, ,,UNIO – Traian Vuia” și ”Elisa Zamfirescu”  Satu Mare;
  • – Liceele sătmărene de Artă ,,Aurel Popp”, cu Program Sportiv și German ,,Johann Ettinger” precum și cel Teoretic din Carei;
  • – Colegiile Naționale ,,Mihai Eminescu” și ,, Ioan Slavici” Satu Mare.

,,Candidații la JOB” vor parcurge mai întâi etapa de pregătire. Astfel că în perioada următoare sub îndrumarea consilierilor școlari și diriginților, vor aprofunda la clasă, subiecte precum portofoliul personal, domenii de activitate, jobul, cariera, redactarea CV-ului și recomandări pentru un interviu. Apoi, pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor, în grupul 1st JOB , voluntarele noastre, Diana Zazula, expert resurse umane și Adela Filip, profesor cu experiență didactică, le vor sta la dispoziție pentru a-i îndruma cum să își facă primul lor plan de viață și îi va încuraja să fie cât mai activi pe timpul verii. Bine informați și motivați, în cele ce urmează, liceenii sătmăreni vor veni la Cariere Express-ul 1st JOB  să exploreze oferta oportunităților de carieră unde Universitățile își vor expune oferta educațională, iar firmele locale au pregătit deja pentru ei, locuri de muncă sezoniere foarte atractive care să îi determine să experimenteze și să aleagă primul lor job. Pentru că dorim să le oferim un mediu prietenos, accesibil și eficient, pe lângă interviurile cu angajatorii, tinerii vor avea parte de un stand dotat cu ochelari virtuali unde vor putea explora virtual job-urile puse la dispoziție de ofertanții campaniei. Sperăm ca această sesiune captivantă să îi inspire și să îi motiveze și mai ușor spre primul loc de muncă.

Cariere Express-ul 1st JOB va avea loc în 17 mai 2024, la Shopping City Satu Mare, iar firmele care au răspuns deja invitației noastre sunt: Polipol Mobila din Carei, BCR-Școala de Bani și Alu Menziken Satu Mare. Lista rămâne deschisă celor ce vor să ofere un job de vară adolescenților sătmăreni, universităților ce vor să își prezinte oferta educațională precum și firmelor ce oferă cursuri de calificare tinerilor cu vârsta de peste 16 ani. Doritorii care vor să își facă prezența la târg pot trimite o solicitare în acest sens pe contact@acceslaviitor.ro.  Cu acest prilej mulțumim sponsorului GALANT LEASING care a crezut în importanța acestui eveniment și a dat curs invitației de a ne susține financiar.

Vă solicităm și dumneavoastră să vă alăturați acestei inițiative și să ne promovați cauza, pentru că împreună putem contribui la un start pozitiv în activitatea profesională a tinerilor sătmăreni.

Vă mulțumim și vă dorim o primăvară frumoasă!

Echipa Acces La Viitor

Adrian Bilanici

▪️ Digital Marketing ▪️ Specialist SEO - AI ▪️ Voice Overs ▪️ Jurnalist ▪️ Social Media Specialist ▪️ Artist ▪️ Vlogger ▪️ Google Ads Expert ▪️ Manage YouTube channels ▪️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.