EducatieStiri din Satu MareStiri din Translvania

Cercul pedagogic al profesorilor de limba și literatura română din judetul Satu Mare

Vineri, 15 decembrie 2023, la Centrul de conferinţe „Casa Dăinuirii” din Satu Mare, s-a desfășurat Cercul pedagogic al profesorilor de limba și literatura română din județul Satu Mare, cu temele Aspecte teoretice și aplicative cu privire la rigorile examenului de evaluare națională, nivel gimnazial și Curriculum pentru școli și secții cu predare în limba maghiară (nivel liceal) – provocare și oportunitate, nivel liceal.
În deschiderea evenimentului, momentul artistic a fost susținut de Corul ADAGIO al claselor de pedagogic de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, Satu Mare (clasele a IX-a și a X-a), dirijor, prof. RAMONA SOCOLAN (,,Sculați, sculați, boieri mari” și ,,Colind”, pe versuri de Radu Gyr) și de eleva Sara Nistor, clasa XII-a D, („Viflaime” și ”Raiule, grădină verde”).
Responsabilii acestor activități au fost Anamaria Gozar, de la Școala Gimnazială „Petöfi Sàndor”, Livada – nivel gimnazial și Florica Suciu, de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, Satu Mare – nivel liceal.
Au fost prezentate activități didactice, și anume: Aspecte teoretice și aplicative cu referire la itemii de redactare a rezumatului, propunător, prof. Carmen MAN, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Satu Mare; Aspecte teoretice și aplicative cu referire la itemii de redactare a compunerii narative, propunător – prof. Felicia DONCA, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Satu Mare; Aspecte teoretice și aplicative cu referire la itemii de redactare a sub. 7 și 8, propunător, prof. Anca ȘIMONCA Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Satu Mare; Curriculum pentru școli și secții cu predare în limba maghiară (nivel liceal) – provocare și oportunitate, propunător, prof. Roxana KAJTAR, Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”, Satu Mare.

Adrian Bilanici

▪️ Digital Marketing ▪️ Specialist SEO - AI ▪️ Voice Overs ▪️ Jurnalist ▪️ Social Media Specialist ▪️ Artist ▪️ Vlogger ▪️ Google Ads Expert ▪️ Manage YouTube channels ▪️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.