Clătite cu brânză la cuptor. Simplu si delicioase! Pofta buna!

Ce e simplu, este și bun! Iar aceste clătite cu brânză sunt pur și simplu delicioase!

Pentru clătite, ai nevoie de: 

150 g făină

6 ouă

500 ml lapte

120 g smântână pentru frișcă

50 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci dulce

80 g unt

100 g zahăr pudră

1 linguriță coajă de lămâie

50 g stafide

Pentru topping

4 gălbenușuri

200 g smântână

50 g zahăr pudră

2 linguri lapte

Pentru decor

miez de nucă

zmeură

Cum se prepară clătitele

Pentru clătite, bați ouăle cu smântâna, zahărul și sarea. Adaugi făina cernută și amesteci bine pentru a evita formarea cocoloașelor. La final, răstorni, în fir subțire, laptele ținut la temperatura camerei. Torni câte puțin din aluat într-o tigaie încinsă, antiaderentă. Coci fiecare clătită pe ambele părți.

Pentru umplutură, bați brânza cu blenderul vertical, apoi o amesteci cu untul moale, zahărul pudră și coaja de lămâie. La final, adaugi stafidele.

Umpli clătitele cu crema de brânză, apoi le aranjezi pe o tavă tapetată și o dai la cuptor, la 160° C 15 minute.

Între timp pregătești toppingul. Amesteci bine gălbenușurile cu smântâna, zahărul pudră și laptele. Torni toppingul peste clătite și dai tava din nou la cuptor alte 15 minute. Când clătitele s-au răcit, le decorezi cu zmeură proaspătă și miez de nucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.