Clătite cu brânză la cuptor. Simplu si delicioase! Pofta buna!
Ce e simplu, este și bun! Iar aceste clătite cu brânză sunt pur și simplu delicioase!
Pentru clătite, ai nevoie de:
150 g făină
6 ouă
500 ml lapte
120 g smântână pentru frișcă
50 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci dulce
80 g unt
100 g zahăr pudră
1 linguriță coajă de lămâie
50 g stafide
Pentru topping
4 gălbenușuri
200 g smântână
50 g zahăr pudră
2 linguri lapte
Pentru decor
miez de nucă
zmeură
Cum se prepară clătitele
Pentru clătite, bați ouăle cu smântâna, zahărul și sarea. Adaugi făina cernută și amesteci bine pentru a evita formarea cocoloașelor. La final, răstorni, în fir subțire, laptele ținut la temperatura camerei. Torni câte puțin din aluat într-o tigaie încinsă, antiaderentă. Coci fiecare clătită pe ambele părți.
Pentru umplutură, bați brânza cu blenderul vertical, apoi o amesteci cu untul moale, zahărul pudră și coaja de lămâie. La final, adaugi stafidele.
Umpli clătitele cu crema de brânză, apoi le aranjezi pe o tavă tapetată și o dai la cuptor, la 160° C 15 minute.
Între timp pregătești toppingul. Amesteci bine gălbenușurile cu smântâna, zahărul pudră și laptele. Torni toppingul peste clătite și dai tava din nou la cuptor alte 15 minute. Când clătitele s-au răcit, le decorezi cu zmeură proaspătă și miez de nucă.