TARTA DE TOAMNA CU PRUNE, NECTARINE SI CREMA DE MIGDALE!

TARTA DE TOAMNA CU PRUNE, NECTARINE SI CREMA DE MIGDALE !
INGREDIENTE:
pentru aluatul dulce: 100g făină, 30g făină de migdale, 115g unt rece, 55g zahăr, un gălbenuș, o lingură mare de gheață pisată, un praf de sare pentru umplutură: 115g făină de migdale (adică migdale măcinate fin), 2 linguri făină, 115g zahăr, 85g unt moale, un ou, vanilie, 2 nectarine și ceva mai multe prune (eu nu le-am numărat), cât să se acopere toată suprafața formei de tartă.


ALUATUL DULCE:
Amestecați făina albă, făina de migdale, sarea și zahărul. Adăugați untul tăiat bucățele și amestecați până compoziția devine nisipoasă și aduce cu un pesmet. Într-un vas separat bateți gălbenușul, adaugați apa cu gheață și amestecați. Adăugați compoziția peste amestecul de făină și frământați ușor, până se leagă într-un aluat care să poată fi modelat într-o minge. Acest lucru se întâmplă foarte repede, datorită apei foarte reci. Puneți bila de aluat între două folii alimentare și întindeți-o cu făcălețul până obțineți o un disc plat, care nu depășește marginile foliei. Transferați discul, cu tot cu folie, în frigider și lăsați-l să se răcească cel puțin o jumătate de oră înainte de a-l folosi.


CUM SE FACE:
Întindeți aluatul dulce până obțineți un disc cu care puteți tapeta forma de tartă. Coaceți aluatul în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de 15 minute. Scoateți aluatul din cuptor și pregătiți umplutura. Amestecați făina de migdale cu cea albă, apoi adăugați untul, zahărul, oul și vanilia până obțineți o compoziție omogenă. Întindeți umplutura pe aluatul răcit și așezați peste ea nectarinele și prunele tăiate în sferturi sau după cum vă place, numai să fie cu coaja în sus.

Coaceți tarta la 175 de grade timp de 40-45 de minute sau până când umplutura devine aurie și se umflă. Asta-i tot. Dacă vreți să mâncați tarta cât este caldă, puneți lângă ea și niște înghețată de vanilie. Puteți înlocui prunele și nectarinele cu pere sau le puteți folosi pe toate, dacă vreți un gust și mai bogat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.