Îți lasă gura apă… Ciorbă de cartofi cu afumătură!
Ingrediente: Timp de gatire 90 minute . Se adauga : 2 cepe medii, 1 morcov mare, 7-800gr. cartofi, 4-5 bucati de coasta afumata sau scarita afumata, 1 lingurita boabe de piper, 4-5 linguri ulei, 1/2l zeama de varza sau bors, 2oua, 1 leg. patrunjel, smantana fermentata pentru servit.
Mod de preparare: Ciorba de cartofi cu afumatura este o ciorba de legume si carne delicioasa. Intr-o oala de 4l se pune uleiul la incins in care se adauga ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoarea mare, piperul si afumatura. Se lasa sa se inabuse pana se inmoaie bine ceapa si morcovul dupa care se adauga 2l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana ce afumatura este aproape fiarta si se adauga cartofii taiati cubulete cu latura de aprox. 2cm.
Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga zeama de varza sau borsul(se poate acri si cu sare de lamaie), se mai lasa sa fiarba putin, se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul. Se lasa sa stea 5min. dupa care se adauga incet amestecand mereu cele doua oua batute bine si subtiate cu apa rece, in asa fel incat ouale sa nu se coaguleze ci doar sa tulbure ciorba.
Mod de servire:
Ciorba de cartofi cu afumatura se serveste fierbinte cu smantana dupa gust, ceapa verde sau ardei iute.
Pofta buna!