Gastronomie

Reteta de la bunica: Tort cu afine si lamaie!

Tort cu afine si lamaie!

INGREDIENTE
Blat:
unt moale – 230 g
zahar tos – 250 g
zahar brun – 100 g
oua – 4 buc.
Extract de vanilie – 1 lingurita
faina – 360 g
praf de copt – 1 lingurita
sare – ½ lingurita
lapte batut – 240 g
afine – 300 g
lamai – 3 buc. mai mici
Crema:
crema de branza – 225 g
zahar pudra – 350 g
unt moale – 115 g
frisca lichida – 30 ml
extract de vanilie – 1 lingurita

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:
Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos
Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica
Adaugati extractul de vanilie
Amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie
Adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai
Puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa
Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat
Impartiti compozitia in trei parti egale si coaceti pe rand trei blaturi, in aceeasi tava
Puteti folosi o tava rotunda de tort, cu pereti detasabili de 24 cm, tapetata cu hartie de copt
Coaceti blaturile la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra (faceti testul cu scobitoarea)
Lasati blaturile sa se raceasca pe un grilaj
Intre timp pregatiti crema
Mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia
Lasati crema la frigider 30 de minute
Puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa (puteti sa montati in tava de tort cu pereti detasabili, dar sa fie mai inalta)
Lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.