CLUJ: Investiție de 15 milioane de euro prin PNRR, blocată!

Primul muzeu construit de la zero în Transilvania în ultimul secol, în Florești, mai așteaptă. Consilierii USR din Florești au votat împotriva proiectului de 15 milioane de euro, cu finanțare prin PNRR.

Muzeul din Florești este cel mai mare dintre cele 12 muzee prevăzute în PNRR, iar proiectul necesita 13 voturi pentru a trece. Însă, niciunul dintre consilierii locali USR nu au votat „pentru”, deși mai era nevoie de doar un vot, spune primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

„Ei s-au opus votului respectiv. Muzeul respectiv este unul dintre cele 12 muzee prevăzute în PNRR. Acesta din Florești era cel mai mare. Guvernul României ne-a făcut o solicitare să trecem terenul, circa 15.000 mp, în administrarea Ministerului Culturii pentru a putea genera această investiție, prin PNRR. Aici fiind vorba despre patrimoniu ne trebuiau două treimi din voturi, adică 13 voturi. Asta înseamnă că ne trebuia un consilier USR, pentru că în Consiliul Local Florești configurația este: 10 PNL, 2 UDMR, 7 USR. Deci aveam nevoie de cel puțin un vot de la USR. Cei de la USR au ales să voteze împotriva unei investiții de 15 milioane de euro în comunitatea noastră”, a declarat Bogdan Pivariu pentru monitorulcj.ro.

sursa: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.