Stiri din Satu MareStiri din Translvania

SM: 14 instituții de învățământ din județul Satu Mare s-au alăturat campaniei EcoSalvatorii!

Asociația Acces La Viitor și partenerii: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Aushopping Satu Mare, vă invită să vă alăturați campaniei EcoSalvatorii – a doua ediție – cu tema EcoReciclare.

Dincolo de statutul de erou pe care îl oferim acelora ce Salvează Planeta și se aliază proiectului EcoSalvatorii, tema acestei campanii vine să ne reamintească tuturor că faptele mărețe  se construiesc cu pași mici, în acest caz fiind vorba de responsabilizare socială ce printr-un simplu gest poate aduce beneficii mediului înconjurător. Fie că aruncăm deșeurile la locul lor, sau că sunt colectate selectiv, fie că nu facem risipă de energie sau de apă ori vrem să cumpărăm de la producătorii locali pentru a nu genera transport, respectiv emisii de gaze sau că folosim mijloacele de transport în comun, circulăm pe jos sau cu bicicleta – sunt doar câteva dintre posibilitățile cu care putem contribui semnificativ la Salvarea Planetei.

14 instituții de învățământ (școli și grădinițe) din județul Satu Mare s-au înscris în acest proiect iar 1.219 copii, alături de coordonatorii lor, sunt EcoSalvatorii ediției. 

Aceștia au făcut echipă cu 10 Lideri, persoane cunoscute și apreciate de comunitatea locală iar grupurile lor sunt:

  • Lider EcoSalvator Adrian Bilanici (jurnalist | Marketing digital) – Grupul EcoReutilizare;
  • Lider EcoSalvator Ella Bella (personaj îndrăgit) – Grupul EcoNomisire;
  • Lider EcoSalvator Felicia Hrihorișan (sociolog) – Grupul EcoTransport;
  • Lider EcoSalvator Emese Elek (biolog) – Grupul EcoReciclare;
  • Lider EcoSalvator János Márk-Nagy (ecologist) – Grupul EcoRespect;
  • Lider EcoSalvator Roxana Codreanu (cadru didactic) – Grupul EcoLocal;
  • Lider EcoSalvator Adriana Calai (cadru didactic) – Grupul EcoPlantare;
  • Lider EcoSalvator Anca Potra (cadru didactic) – Grupul EcoLogizare;
  • Lider EcoSalvator Maria Boieru (fost jurnalist) – Grupul EcoColectare;
  • Lider EcoSalvator Adrian Pașca (artist) – Grupul EcoResurse.

Pentru a ajunge cât mai aproape de ei, am creat un grup suport de interacțiune #EcoSalvatorii pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor, unde vom putea dezbate pe larg aceste subiecte. Liderii vor veni cu exemple de bune practici și recomandări iar educatoarele, învățătoarele și profesorii cu activitățile pe aceste subiecte desfășurate cu copii la clasă . Această platformă urmăreşte formarea unui comportament ecoprotectiv prin puterea exemplului și este o componentă de informare și educație ecologică la care de altfel sperăm să adere cât mai mulți sătmăreni. Însă pentru a motiva în mod direct cât mai multe persoane să devină gardieni ai mediului înconjurător în mod voluntar, vrem să celebrăm Ziua Mediului, în 6 iunie a.c., alături de ei. Prin activitățile propuse la această întâlnire ce va avea loc la Aushopping Satu Mare, dorim să creștem nivelul de conştientizare a opiniei publice faţă de tematica asociată şi să fidelizăm publicul tânăr și adult la un loc. La acțiunea care va marca finalul de proiect, vrem să organizăm un marș al EcoPălăriilor prin care să atragem atenția publicului larg asupra problemei abordate și un EcoTârg cu vânzare a unor creații realizate de copii din produse reciclabile. Din banii adunați se vor achiziționa biciclete pentru copii aflați în risc de abandon școlar, beneficiari ai proiectului #acces2edu.

Vă solicităm și dumneavoastră să vă alăturați acestei inițiative și să ne promovați cauza, fiind alături de noi, sunteți tot un erou EcoSalvator!

Mulțumim sponsorului GALANT LEASING care a crezut în puterea EcoSalvatorilor și a dat curs invitației de a ne susține financiar.

Pentru și mai multe detalii, lăsăm alăturat prezentarea proiectului.

Vă mulțumim!

Cu respect,
Otilia Matioc
0742 607 994
Proiect Manager
Asociația Acces La Viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.