LifestyleNationale

Înscrie-te la voluntariat! Susține AZI copiii din centre de plasament să devină adulții responsabili și independenți de MÂINE

Se caută 1.000 de voluntari necesari continuării programului educațional Ajungem MARI pentru copiii din centre de plasament.

În acest moment programul lucrează cu 2.000 de copii din 125 de centre sociale și de plasament din București și alte 25 de județe. Este nevoie de oameni serioși și implicați care să se înscrie la voluntariat până pe 1 februarie și care să le fie alături copiilor, să le ofere cunoștințe și îndrumare, să îi învețe și să le devină prieteni copiilor.

Programul educațional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament.

Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare și Ajungem MARI caută 1.000 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din București și 25 de județe.

„Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume în urma instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii. Copiii sunt minunați și au un potențial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul, ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi a copiilor este susținerea lor pe termen lung, potrivit mediafax.ro.

Pentru a le oferi asta și pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continua”, spune Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii și tineri între 3 și 20 de ani din 125 de centre sociale și de plasament.

Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susține cu copiii ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică. Pe langă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunităti, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitătile și le transmit valori pentru o viată sănătoasă. Toate activitățiile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilităti pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Chiar dacă mare parte dintre voluntari nu au experiență de lucru cu copiii, aceștia vor participa la training-uri și vor fi consiliați de specialiști Ajungem MARI pe întreaga durată a modului de voluntariat.

Voluntarii spun că primesc de la copiii din centre mai mult decât oferă și fac apel la cât mai mulți oameni să li se alăture și să îi sprijine pe copii pe termen lung:

„Eu cred că merită să fii voluntar. Deşi nu aveam experienţă cu copiii, dorinţa de a împărtăşii cu ei experienţe, dorinţa de a îi cunoaşte mai bine, de a îi încuraja, m-a făcut să îmi doresc să devin voluntar. Cred că a fost o decizie foarte bună şi experienţa, o capeţi pe parcurs. Partea frumoasă este că devenind voluntari, nu numai noi îi ajutăm pe copii. Şi ei ne ajută pe noi. Avem de învăţat unii de la alţii. Fiecare moment petrecut cu ei, ne învaţă să fim mai răbdători, să ascultăm mai mult şi să încercăm să nu judecăm. La finalul întâlnirilor, suntem răsplătiţi cu îmbrăţişări şi zâmbete care ne încarcă mereu pozitiv. Voi puteţi fi pentru ei cele mai bune modele şi îi puteţi inspira. Până la urmă, aceşti copii, reprezintă viitorul. Ei au nevoie să fie acceptaţi, integraţi şi să nu fie trataţi diferit. Au nevoie de încrederea şi susţinerea noastră. Aşadar, haideţi să le fim alături în număr cât mai mare şi împreună, să îi ajutăm să AJUNGĂ MARI.– Ionela, voluntar în București.

Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în aprilie. Pană atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de program și disponibilitate. Înscrierea se face printr-un formular online până pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, secțiunea Devino voluntar puteți găsi mai multe detalii și pașii de înscriere.

Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari în București și 25 de județele: Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.

CITESTE SI…

Atentie! Te dai cu el zilnic. Acest produs cauzează cancer de sân!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.