LifestyleNationale

România nu are voie să mai fie monarhie

Nu pentru că nu-mi doresc. Aș spune ”pentru că nu merităm”, dar nici asta nu e adevărat. România nu va mai fi niciodată monarhie, iar motivul este simplu: s-au asigurat băieții care au făcut Constituția.

La articolul 1, aliniatul 2, se zice așa ”Forma de guvernământ a statului român este republica”. Bine-bine, veți zice, dar Constituția poate fi modificată, deci modificăm articolul 2. Corect, doar că la Titlul VII, cel care conține prevederile de modificare a Constituției, la articolul 152, unde se vorbește despre limite, se specifică destul de clar, la aliniatul 1: ”Dispozițiile prezentei Constituții privind caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independentă justiției, pluralismul politic și limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.”

Cu alte cuvinte, s-au asigurat post-comuniștii că nu va sta niciodată pe tron vreun monarh, vreun sultan, suveran pontif sau vreun lider suprem. Ba nu, lider suprem se poate într-o republică. Vezi-o pe cea Federativă Rusă, pe cea Populară Democrată Coreană sau pe cea Bolivariană Venezuela.

Dar am mai bolduit ceva acolo, respectiv ”independența justiției”. Priviți-o ca pe un sacrificiu făcut de Rege. România nu va mai putea fi niciodată monarhie, dar va avea o justiție independentă. Fals. Fals din două motive scrie ispaul.ro. Regele n-a făcut sacrificiul acesta în mod conștient, iar independența justiției poate fi revizuită pentru că ea nu e specificată clar altundeva în Constituție, doar zicând că ”CSM este garantul independenței justiției”. Și ce înseamnă independența justiției? Independență față de ce? Scrie clar că judecătorii se supun legii, iar legea e făcută de aleșii noștri, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Iordache, Dragnea, Tăriceanu, Nicolae Bacalbașa și Cătălin Rădulescu.

Ca s-o zic pe Românește: dacă România nu poate fi decât republică, atunci justiția nu poate fi decât independentă. Dacă, conform Constituției, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenței justiției, și justiția nu poate fi decât independentă, de ce nu se ține seama de avizul CSM și i se atribuie un rol consultativ în modificarea legilor justiției?

Constituția trebuie respectată. Dacă noi acceptăm să rămânem republică, acceptați și voi independența justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.