INFORMAȚII-ȘOC despre IARNA care vine! Temperaturi minime sub -15 / -35 de grade. Localitățile din Harghita cele mai afectate

ANM anunță că în lunile de iarnă temperaturile vor fi în marea majoritate a timpului normale, dar există riscul ridicat ca în unele perioade să se manifeste fenomene meteo extreme.

Directorul Administrație Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a oferit  informații detaliate despre vremea din următoarea perioadă. Ea nu exclude posibilitatea apariției unor coduri roșii de vreme rea în toată țara.

„Am luat iernile de referință în România și am introdus inclusiv iarna lui ’54, cea a lui 2012 și a lui 2014. De ce? Ca să arătăm că astfel de manifestări de vreme severă cu o perioadă care pe medie, pe ansamblu, exemplifică o iarnă normală în România, nu exclude apariția acestor fenomene considerate și înscrise în meteorologie ca fiind fenomene de vreme severă cum sunt viscolul, perioadele de ger cu temperaturi minime sub -15 / -35 de grade, perioade care se pot înregistra nu numai în depresiunile din estul Transilvaniei, Toplița, Miercurea Ciuc, Joseni, Întorsura Buzăului, ci și în regiunile extra-carpatice. Nu exclud ca în unele perioade să fim nevoiți să dăm inclusiv coduri roșii de vreme rea”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.