SportStiri din Satu MareStiri din Translvania

INTERVIU | Emil Teodor Pușcas: “Atunci când cartea și mingea de fotbal fac o echipă bună, cei mici cresc armonios și fericiti!“

Este indemnul initiativei gandite de Emil – Teodor Puscas care antreneaza si coordoneaza sectorul de 5-10 ani de la Scoala de Fotbal C.S Primavera Satu Mare care a initiat o colaborare cu ACS Lider Sportiv din Galati producatori si distribuitori de reviste dedicate copiilor “Fotbal Lucas”, gest prin care antrenorul satmarean doreste sa imbine bucuria de a face sport cu promovarea si cultivarea interesului fata de lectura in randul celor mici.

  • Salutare. Ne poti spune mai multe despre aceasta initiativa?

Salutare. Desigur, cu mare drag!

Din pacate putem constata cu totii faptul ca lumea in care traim, este dominata de digitalizarea tuturor aspectelor din jurul nostru, atat ca pedagog cat si antrenor, am remercat cu tristete ca in ziua de azi, copii au o dorinta cat mai scazuta pentru a citi sau macar a rasfoi o carte, preferand sa se joace pe tablete si telefoane in detrimentul momentelor de lectura clasica.

  • Ce ne poti spune despre aceasta revista “Fotbal Lucas”?

Fotbal Lucas” este o revista dedicata copiilor, distribuita in mod gratuit, prin care cei mici consider ca sunt introdusi intr-o lume aparte a fotbalului, datorita articolelor care ii ajuta pe copii sa descopere informatii despre jucatori si echipe din zilele noastre, dar si continuturi despre jucatori de mai demult, ajutandu-i sa descopere chiar si jucatori din Generatie de Aur.

Insa ceea ce mi se pare personal cel mai important si captivant din continutul revistei, reprezinta povestile intermediate catre cei mici prin personificarea unui baietel “Lucas” care in fiecare editie , transpune catre “micii fotbalisti” diverse situatii si emotii prin intermediul povestilor,ajungand in situatii cu care orice copil se poate intalni pe parcursul etapelor din fotbalul juvenil, astfel datorita acestor povesti, zic eu practic terapeutice , cei mici pot invata sa inteleaga si sa gestioneze emotiile si sa cunoasca diverse situatii intalnite din viata de “mic fotbalist”.

  • Cum au reactionat copii de la grupele antrenate de tine?

Spre bucuria mea si consider ca si spre bucuria parintilor , cei mici de la Grupele de 2013 si 2015 au fost foarte fericiti de fiecare data cand au primit revistele, avand o tematica care reprezinta bucuria si interesul lor: fotbalul.

Sper si consider ca le-a oferit copiilor momente frumoase de lectura impreuna cu familiile lor, reusind sa descopere lucruri interesante si noi din lumea fotbalului de ieri si azi.

  • Ce are fi mesajul tau prin acest proiect gandit?

Imi doresc foarte mult sa vad copii interesati si precocupati de lectura si citit, indiferent daca practica un sport sau nu. Aceasta revista tematica poate reprezenta un mesaj clar prin care sa intelegem si sa transmitem faptul ca cititul si lecutra au o multitudine de valente formative in progresul si cresterea copiilor.

Imi doresc ca aceste reviste sa ajunga la toate grupele mici din cadrul clubului in cadrul caruia imi desfasor activitatea si de ce nu, poate ideea va ajunge si la alte cluburi si la alti antrenori din imprejurimi, considerand ca avem un mare obiectiv comun: sa ajutam si sa sprijim copii catre o dezvolare armonioasa, nu doar din punct de vedere sportiv ci si din punct de vedere cognitiv, pentru ca: “Atunci cand mingea si cartea fac o echipa buna, copiii cresc armonios si fericiti”

Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.