Jandarmeria recunoaște, oficial, că face poliție politică si că sunt urmărite comentariile de pe Facebook | foto-video

Jandarmeria recunoaște, oficial, că face poliție politică. Astăzi împotriva unui jurnalist. Mâine împotriva oricui îl critică pe Dragnea sau pe alți corupți pe rețele sociale. S-a întâmplat sâmbătă seară, în tipul protestului #REZIST. Revoltător este că aceeași instituție, Jandarmeria Română, nu aplică legea celor care înjură, arată semne obscene și amenință în spațiul public protestatarii #rezist.

Un individ cu un bolid de lux Audi, cu numărul IF 65 RMS, a înjurat, a amenințat și a arătat semne obscene protestatarilor #rezist, chiar în timp ce se intona imnul național în Piața Victoriei. Jandarmii nu au făcut nimic, deși legea de organizare și funcționare a Jandarmeriei îi obligă să legitimeze persoanele care comit contravenții sau infracțiuni.

Provocarea de scandal este contravenție, adresarea de injurii este contravenție, amenințarea este infracțiune, împreună toate acestea sunt infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Cu toate acestea, jandarmii din Piața Victoriei nu au făcut absolut nimic împotriva șmecherului cu bolid de lux care agresa verbal protestatarii, în timp ce aceștia intonau imnul național.

Sâmbătă am înregistrat un editorial despre modul cum este folosită Jandarmeria Română de către infractorul-șef al PSD, Liviu Dragnea, chiar lângă dispozitivul de jandarmi care supraveghează protestul din Piața Victoriei.

Nu am vorbit tare ca să tulbur liniștea publică, nu am blocat vreo cale de comunicație. Nu am comis nicio contravenție sau infracțiune, condiție stric necesară pentru ca Jandarmeria să te poată legitima și apoi sancționa. Cu toate acestea, am fost imediat legitimat și chiar amenințat cu ceva extrem de grav.

Explicația jandarmului care m-a legitimat pentru că am înregistrat un editorial video în Piața Victoriei este recunoașterea oficială că Jandarmeria Română face poliția opiniilor exprimate pe rețele sociale și că amenință cu amenzi.

Șeful dispozitivului de jandarmi, un căpitan căruia nu i-am reținut numele, a spus explicit că verifică editorialul meu, pe Facebook și că mă va amenda dacă găsește acolo anumite idei. Este exact ceea ce a spus și un alt jandarm în Piața Constituției, unde cei care erau acolo cu drapele au fost legitimați și vor fi amendați pentru că ”promovează anumite idei”.

Ideile pe care le promovau ei sunt că nu e normal ca niște corupți să își facă singuri legi pentru a scăpa de pușcărie, că nu e normal ca un infractor să ocupe o funcție publică și să controleze Parlamentul sau Guvernul.

O încălcare gravă a constituției

PSD a decis, la Comitetul Executiv de sâmbătă, 29 septembrie 2017, că va trece legile Justiției prin Parlament. Dragnea le-a impus să-și asume asta, în ciuda avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Este un pachet de legi infinit mai grav decât OUG 13. Practic se stopează lupta împotriva corupților și Justiția se subordonează politicienilor, ca în regimul Năstase. România alunecă tot mai repede către dictatura corupților.

Presa e aproape toată cu pumnul în gură și puținele voci critice sunt agresate cu amenzi uriașe, cum e cazul lui Rareș Bogdan. Jandarmeria începe poliția gândirii pe Facebook. Asta echivalează cu dictatura, dincolo de încălcarea gravă a constituției care garantează libertatea de exprimare. Am ajuns ca în Turcia, să te caute Jandarmeria dacă îndrăznești să îi critici pe Facebook. Este un abuz grav la libertatea de exprimare a tuturor și ei recunosc că urmăresc opiniile pe care le exprimam.

Au murit oameni în 1989 ca să ne putem exprima liber și acum vor să ne ia și asta, după ce au furat tot ce puteau sa fure: fabrici, insule, bucăți din Dunăre, păduri, munți, sate întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Facebook Page -