Stiri din Translvania

Pentru prima dată în istorie: Turul României începe la Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare este partener al Federației Române de Ciclism pentru ediția 2022 a Turului României. Competiția se va desfășura în perioada 6-11 septembrie 2022 pe un traseu de aproximativ 850 km care pornește din Satu-Mare.

Turul României începe la Satu Mare, unde festivitățile încep pe data de 5 septembrie, cu evenimentul de prezentare a echipelor. Tot aici se desfășoară, în 6 septembrie, Prologul – un contratimp individual pe un traseu de 2 km prin centrul orașului și de aici se dă startul în Etapa 1. Turul va fi transmis în 50 de țări prin intermediul Eurosport și va fi urmărit de peste 100 de milioane de telespectatori.

Suntem onorați ca starul ediției 2022 a Turului României să se dea la Satu Mare. Turul României este o competiție emblematică pentru ciclismul românesc”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Competiția va debuta pe data de 6 septembrie, în Piața Libertății din Satu Mare, cu o cursă-prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistrița

  • Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița – Târgu Mureș

  • Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureș – Făgăraș

  • Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeș

  • Etapa 5 (11 septembrie): circuit în București

Pe plan local, competiția va putea fi urmărită pe Eurosport 1 și Eurosport 2 sub forma unor rezumate extinse de etapă. Transmisiunile de o jumătate de oră vor fi comentate de Manolo Terzian, expert Eurosport și vocea Turului Franței, și vor acoperi cele mai importante evenimente ale cursei din România.

Eurosport va acoperi cele mai importante informații de la Turul României și pe platformele sale digitale. Materiale video și știri din timpul competiției vor fi disponibile zilnic pe Eurosport.ro și pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmărite la cerere și pe aplicația Eurosport Player.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.