Stiri din Satu MareStiri din Translvania

Primarul Emil Boc: Problema USR-ului este că partidul nu are „experiența exercițiului de guvernare”!

Primarul Emil Boc a discutat la o emisiune radio despre ce s-a întâmplat seara trecută în coaliție. Edilul spune că este normal ce a făcut premierul Cîțu – demiterea ministrului Justiției, pentru că acesta nu și-ar fi îndeplinit sarcinile.

Una dintre prioritățile ministrului era de a desființa Secția Specială (Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție), dar acest lucru nu s-a întâmplat:

„Aș face apel la calm și la responsabilitate. Eu aș spune că într-o guvernare în democrație revocarea unor miniștri, prin manierile guvernamentale, fac parte din meniul zilei. Nu sunt lucruri ieșite din comun. În toate democrațiile, aceste lucruri se întâmplă. Pentru un Guvern, atunci când un ministru ignoră prioritățile programului de guvernare, ignoră prioritățile României, ignoră solicitările primului ministru, acel ministru are trei alternative: fie să se conformeze programului de guvernare și priorităților stabilite de către premier și în conconrdanță cu ceea ce are nevoie România, fie să plece, fie să fie demis. În cazul de față, premierul a trebuit să procedeze la demitere pentru că primele două nu au funcționat. Aici este vorba de faptul că deși au trecut 8 luni de zile, Secția Specială pentru Judecători nu a fost desființată, deși încă din luna august, de la început, proiectul care viza modernizarea acestei țări, a spațiului rural, nu a fost avizat. Acum dimineața domnul ministru a spus „știți că n-am primit originalul”. În epoca digitalizării nu mai stăm să așteptăm originalul pe hârtie”, a explicat Emil Boc, potrivit monitorulcj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.