Nationale

PROCURORII trag un semnal de ALARMA: ”Cristale”, un DROG extrem de periculos pune stăpânire pe România!

Procurorii criminaliști atrag atenția că multe dintre crimele de o violență extremă din ultimii ani au fost săvârșite în momentul în care criminalii se aflau sub influența unui drog extrem de periculos care a început să pună stăpânire și pe piața din România, potrivit Realitatea Tv.

În rândul consumatorilor este cunoscut drept ”cristal”, în realitate fiind vorba despre un drog sintetic obținut dintr-un amestec dubios de ”chimicale”, în laboratoare obscure din țări din Europa de Est.

Pentru obținerea ”cristalului” se folosește metamfetamină în amestec inclusiv acid de baterie. Substanța care ajunge să fie consumată are aspect de sare de culoare maronie, are gust amar și este extrem de periculoasă, prezentând risc maxim pentru viață.

Metamfetamina, în combinații cu tot felul de alte substanțe chimice, are un efect imediat pentru consumator. Printre simptomele cunoscute sunt reacțiile agresive și chiar de violență extremă imediate, comportament ostil, stare de agitație, lipsa poftei de mâncare, anihilarea sentimentelor, psihoza permanentă, anxietate, halucinații.

Uneori, simptomele sunt asemănătoare celor provocate de boala Alzheimer, consumatorul de cristale având deseori pierderi de memorie, scrie ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.