Satu Mare: Ziua aniversară a Direcției Generale Anticorupție – 15 ani de activitate

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE SATU MARE 

Call center anticorupție 0800.806.806

30 MAI – Ziua aniversară a Direcției Generale Anticorupție – 15 ani de activitate

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne sărbătorește, la data de 30 MAI, cincisprezece ani de la înființarea sa ca structură de poliție judiciară specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului.

Anul 2005, momentul în care Direcția Generală Anticorupție s-a constituit ca unitate de elită este datorat voinței autorităților românești și sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistență specializată din partea Marii Britanii și a Spaniei.

În cei 15 ani de activitate în lupta împotriva corupției, Direcția Generală Anticorupție s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităților de prevenire cât și a celor de combatere a faptelor  de corupție, consolidându-și rolul la nivel instituțional.

Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea unor activități de instruire și informare în rândul personalului propriu, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile, de educare a tinerei generații în dorința expresă de schimbare a mentalității populației în ansamblul său.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia verde anticorupție 0800.806.806 pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție, putând fi apelată din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, dorim să mulțumim tuturor instituțiilor de aplicare a legii, societății civile și cetățenilor.

De asemenea, mulțumim structurilor M.A.I. care au contribuit și susținut demersurile instituționale în lupta împotriva corupției, precum și personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și care a înțeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul și importanța Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, îndemnăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să ne sesizeze ori de câte ori este nevoie la Call Center anticorupţie 0800.806.806, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare, 0261705370, prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi satumare.dga@mai.gov.ro sau la sediul din mun. Satu Mare, str. Bujorului, nr.26.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE SATU MARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.