NationalePolitica

Fost ministru PSD. „Nu vom accepta niciun fel de majorare mai mică de 40%”

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a declarat că PSD nu va accepta compromisuri cu privire la creşterea pensiilor în septembrie. Social-democraţii susţin că „orice procent în afară de 40% creştere a pensiilor înseamnă tăieri” şi ameninţă că vor depune o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, scrie Libertatea.

Premierul Ludovic Orban a dat de înţeles că pensiile vor creşte, însă cu un procent care să permită sustenabilitatea plăţii acestora şi în anii viitori. De asemenea, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a avansat varianta ca pensiile să crească cu 10 la sută în septembrie.

PSD a transmis că orice creştere a pensiilor care nu e de 40 la sută va duce la moţiune de cenzură.

„Nu vom accepta o majorare mai mică. Orice procent în afară de 40% creştere a pensiilor înseamnă tăieri, o amputare a acestor venituri”, a spus deputatul PSD Marius Budăi, pentru Libertatea.

Fostul ministru al Muncii a arătat că epidemia de coronavirus putea fi folosită în favoarea României.

În schimb, Budăi susţine că, în martie, PNL-ul şi Ludovic Orban încă jucau cartea alegerilor anticipate, prin retragerea mandatului şi nominalizarea lui Florin Cîţu premier.

„Le-am oferit un cec în alb, pentru a nu extinde criza sanitară, într-o criză politică”, a arătat Marius Budăi, precizând că „ne aflăm în situaţia în care, la trei luni şi jumătate de la declararea stării de urgenţă, nu avem nicio măsură structurală implementată în economie”.

PSD negociază cu toate partidele din Parlament pentru demiterea Guvernului Orban

Potrivit sursei citate, PSD pregăteşte depunerea unei moţiuni de cenzură şi poartă negocieri cu toate forţele politice pentru a impune un premier al noii majorităţi după demiterea Guvernului Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.