Nationale

Șeful NATO, mesaj tranșant de la București: „NATO nu este parte în conflictul din Ucraina, dar oferim sprijin”

Ediția din 2022 are loc în contextul multiplelor crize profunde din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic asupra întregii lumi, atât din punct de vedere economic, cât și al securității. În timp ce aspectele legate de securitate rămân o prioritate în aceste vremuri de război, conversația și acțiunile de modelare a viitoarei stabilități, a păcii și a progresului în regiune și dincolo de ea nu sunt mai puțin importante.

„NATO nu este parte în conflictul din Ucraina, dar oferim sprijin. Președintele Putin pierde războiul brutal și agresiv pe acre-l duce în acest moment, vedem valuri de rachete care lovesc infrastructura civilă a Ucrainei., Este însă o perioadă dificilă și in Europa, plătim prețuri tot mai mari pentru energie plătim un preț tot mai mare pentru acest conflict. Noi plătim în bani, dar Ucraina plătește în vieți omenești,” a afirmat șeful NATO.

Dacă nu-l oprim pe Putin, vom plăti un preț mult ia mare pe o perioadă mai lungă de timp, De la Putin și lideri ca el trebuie să învățăm că vor face orice pentru a-și atinge scopului, de aceea nu putem ceda. Nu poate exista pace pe termen lung, dacă AUTOCRAȚIA pune stăpânire pe lumea noastră. La masa negocierilor se petrec lucruri legate direct de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, Trebuie să ne asigurăm că facem tot posibilul ca Ucraina să câștige acest conflict și nu vom da înapoi.

Agresiunea Rusiei ne-a făcut parteneriatul nord-atlantic și mai important, iar NATO va continua să ajute și alte stete din zonă, precum Georgia, Republica Moldova sau Bosnia Herțegovina. Dacă aceste statele sunt mai sigure, noi suntem mai siguri”, a mai precizat Jens Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.