Furnizorii de energie cer ca STATUL să-i ajute pe românii defavorizați

O parte dintre consumatorii vulnerabili de energie ar putea rămâne fără ajutor la plata facturilor, din cauza prevederilor cuprinse în noua lege. Avertismentul vine din partea furnizorilor, care spun că sistemul propus de guvern este nerealist, deoarece companiile de energie nu pot verifica declarații pe proprie răspundere.

Problema de fond invocată de furnizorii de energie se referă la prevederile cuprinse în noua lege a energiei, potrivit cărora companiile trebuie să adune date despre românii ce ar urma să beneficieze de diverse forme de sprijin la plata facturilor pe criterii sociale.

Este vorba de familiile monoparentale sau cele cu trei copii, de la care furnizorii ar trebui să colecteze cereri și declarații pe proprie răspundere privind situația socială scrie realitatea.net.

Furnizorii susțin că un astfel de sistem le-ar crea mari probleme și că guvernul, prin intermediul autorităților locale, ar trebui să gestioneze astfel de date, pentru că la acest nivel există deja informațiile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.