Nationale

APAR NOI taxe în programul de guvernare al coaliției PNL-PSD-UDMR!

Guvernul Ciucă pregătește introducerea mai multor taxe, unele chiar de anul viitor. Consultantul fiscal Adrian Bența spune că Guvernul „cârpește” pentru a putea suporta cheltuielile bugetare. 

Este vorba de introducerea de contribuții de sănătate pentru cei cu pensii mari, o taxă de poluare și eliminarea unor facilități fiscale pentru micile firme, la care se adaugă o serie de taxe consulare și culturale. În schimb, taxa de lux, despre care s-a discutat intens în perioada formării coaliției PSD-PNL-UDMR, nu figurează în programul de guvernare.

Prima dintre aceste taxe este introducerea contribuției de sănătate pentru pensionarii care au pensii mai mari de 4.000 de lei. Aceasta urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Expertul fiscal Adrian Bența consideră că este normal ca pensionarii cu pensii mari să contribuie la fondul de sănătate. „Dacă ai o pensie de peste 4.000 de lei poți contribui ca orice salariat. Pensia medie este de circa 1.700 de lei, deci aici îi prinde pe cei cu pensii speciale”, a declarat Bența, potrivit Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.