Un şofer a fost forţat de agenţi să intre in secţie! Imagini SOCANTE! | foto-video

Conducerea Poliţiei Gorj a dispus efectuarea unei anchete în cazul a doi poliţişti din Mătăsari, care au fost filmaţi în timp ce forţau un şofer să intre în secţia locală, pe motiv că ar fi fost băut. Acesta neagă şi spune că a depus plângere pentru abuz şi lovire. 

Doi agenţi au fost filmaţi în faţa Postului de Poliţie din Mătăsari, judeţul Gorj, în timp ce încercau să imobilizeze un şofer pe care îl opriseră în trafic, la un kilometru distanţă, iar după apariţia imaginilor pe un site de socializare, conducerea IPJ Gorj a deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă modul de intervenţie a oamenilor legii a fost cel corect scrie mediafax.ro. „Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modului de intervenţie a poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari care au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673A Mătăsari, aflându-se într-o stare vădită de ebrietate”, a declarat, miercuri Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Potrivit poliţiştilor, şoferul a refuzat testarea cu etilotestul sau să fie condus la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, mai spune Lazăr, şoferul care apare pe imagini obligat să intre în Postul de Poliţie a încercat să se sustragă continuării cercetărilor, iar ei au fost obligaţi să folosească forţa pentru a-l conduce la audieri.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a spus Andrei Lazăr

De cealaltă parte, şoferul implicat în scandalul cu poliţişti spune că a făcut plângere pentru abuz şi lovire în urma incidentului.

„Am făcut plângere împotriva poliţiştilor, pentru abuz şi lovire, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. Am avocat. (…) Este un abuz, nu ştiu de ce să fiu acuzat că nu am vrut să suflu în etilotest, dacă nimeni nu mi-a cerut asta. Pe mine m-au anunţat a doua zi de dosar. M-au oprit în trafic noaptea, mă duceam cu un prieten acasă, el se afla în dreapta. El a văzut totul, este martor. Eu conduceam maşina, au trecut pe lângă mine, au întors maşina după mine, prima intrebare a fost dacă i-am înjurat. S-a întâmplat la un kilometru de sediul Poliţiei. Unul dintre agenţi bea cafeaua cu mine în fiecare dimineaţă, probabil este şi ceva personal. Atunci nu mă mai cunoştea, a început cu abuzuri şi să tragă de mine”, a declarat Florin Dan, şoferul implicat.

Bărbatul de 37 de ani este angajat al Complexului Energetic Oltenia şi susţine că nu a avut niciodată probleme cu legea. În imagini se observă că agenţii nu au reuşit să îl ducă în sediu şi l-au tras de picioare până când unul a rămas cu încălţămintea în mână.

„Am prezentat documentele, mi-au verificat maşina, nu mi-au spus nimic de etilotest. Mi-au dat asigurarea şi buletinul înapoi, mi-a oprit certificatul şi permisul, nu mi-au spus pentru ce, decât să merg la post să stăm de vorbă. Dacă eu miroseam a alcool, cum spun ei, nu ar fi trebuit să mă mai lase pe mine să plec cu maşina de pe loc, asta e clar. Dar ei m-au pus să circul cu maşina, mi-au spus să întorc maşina după ei şi să mă duc la Postul de Poliţie. Eu clar nu am refuzat. Am parcat maşina în faţa Poliţiei, după care am intrat în curte şi a început circul. (…) Nu am consumat alcool şi nu mi-au solicitat în niciun moment să suflu în etilotest”, a mai declarat şoferul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.