SERBAREA BORȘULUI PESCĂRESC de la Jurilovca invită localnicii și turiștii la cea de-a VII-a ediție!

Duminică, 10 septembrie 2017, Portul Turistic Jurilovca va fi atracția principală a localnicilor și turiștilor pentru a sărbători cea de-a VII-a ediție a evenimentului SERBAREA BORȘULUI PESCĂRESC, festival organizat sub patronajul Consiliului Județean Jurilovca, județul Tulcea.

Dacă la ediția de anul trecut au fost prezenți peste 12.000 de oaspeți, estimările din acest an ale organizatorilor sunt mult mai mari, fiind așteptați deopotrivă atât turiști din toată țara precum și de pe alte meleaguri, și bineînțeles, cetățeni din județul Tulcea și din județele limitrofe. Cei care vor alege să treacă pragul serbării borșului pescăresc vor beneficia de un program fascinant, concretizat într-un adevărat regal a tradițiilor locale și culinare, completat cu muzica artiștilor autohtoni veritabili.

Începând cu ora 12:00, vizitatorii se vor putea bucura de activități ale Cercetașilor Marini, de plimbări cu caiacul sau ambarcațiuni pescărești în Portul Jurilovca, putând gusta și cumpăra, de asemenea, produse artizanale și preparate locale, prezente la standurile expoziționale. Printre activitățile multiple cuprinse in programul celei de-a șaptea ediții a Serbării Borșului Pescăresc, se numără și expoziția de fotografie ‘Tinuțul Jurilovca’ , atelierele interactive pentru copii sau proiecția unei producții cinematografice.

Frumusețea costumelor tradiționale dobrogene va fi prezentată în cadrul unei parade speciale, urmată de momente artistice reprezentative pentru etniile dobrogene și demonstrații culinare cu specific pescăresc.

Peste 300 de ceaune cu cel mai bun borș de pește din Delta Dunării, gătit de 50 de pescari din Jurilovca, îi vor întâmpina pe vizitatorii Serbării Borșului Pescăresc din acest an. Se vor folosi cel puțin 5 tone de pește proaspăt sau păstrat la fulgi de gheață, prin grija Federației Pescarilor din Delta Dunării.

Începând cu ora 18:00 trupa Zdob și Zdub, Zuralia Orchestra, Georgiana Maria Chiriță și Radu Captari vor urca pe scena Portului Turistic Jurilovca pentru a încâta publicul cu cele mai recunoscute melodii, iar programul serii se va încheia cu un spectacol de foc de artificii fascinant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.