Ursula von der Leyen: „Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”! Vaccinul pentru copii disponibile în UE pe 13 decembrie

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat favorabilă discuţiilor despre vaccinarea obligatorie în spaţiul comunitar. 

Vorbind la o conferință de presă la Bruxelles dedicată evoluției pandemiei și apariției variantei Omicron, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat în favoarea unei „discuții” privind vaccinarea obligatorie. „Aceasta este o discuție care cred că ar trebui purtată în UE„, a spus șefa executivului european.

„Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cât mai repede”, a mai declarat von der Leyen, subliniind că o treime din populația blocului comunitar, de 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată. „Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană – acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc„, a spus ea, potrivit romaniatv.net.

Ea a adăugat, de asemenea, că producția versiunii pentru copii a vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva Covid va crește și dozele vor fi disponibile în UE pe 13 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.