Internationale

Breaking news: Coreea de Nord a ameninţat că va lansa un atac nuclear „în inima Statelor Unite”

Coreea de Nord a ameninţat că va lansa un atac nuclear „în inima Statelor Unite” dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian, a relatat miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând un anunţ difuzat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, transmite DPA.

„Dacă SUA îndrăznesc să schiţeze şi cel mai mic semn că încearcă să înlăture conducerea noastră supremă, vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuţit şi întărit de-a lungul timpului”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE nord-coreean, potrivit KCNA.

Ameninţarea de la Phenian vine ca răspuns la recentele remarci ale şefului Agenţiei centrale de informaţii a SUA (CIA), Mike Pompeo, care a făcut aluzie la o schimbare de regim în Coreea de Nord, menţionează DPA. Mike Pompeo ar fi declarat în cadrul unui forum săptămâna trecută că cel mai bun lucru pe care îl pot face SUA este să „separe capacitatea (nucleară) de persoana care ar putea avea intenţia (nucleară)”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a afirmat că remarcile lui Mike Pompeo „au întrecut limita şi a devenit clar că scopul suprem al administraţiei (preşedintelui american Donald) Trump este schimbarea regimului”.

„Dacă este ameninţată demnitatea supremă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord), aceasta trebuie să anihileze preventiv acele ţări şi entităţi implicate direct sau indirect, mobilizând toate mijloacele de atac, inclusiv pe cele nucleare”, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit KCNA.

Coreea de Nord a testat, de la începutul anului trecut, două bombe nucleare şi mai multe rachete, ceea ce a determinat creşterea tensiunilor în peninsulă. La 4 iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, test care, potrivit analiştilor, a apropiat Phenianul de a deţine capacitatea de lansare a unei rachete cu o rază de acţiune suficientă pentru a atinge teritoriul SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.