COVID 19 ROMANIANationale

Declaratie SOCANTA a fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru: „Vom avea 5-6 valuri de pandemie”…

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a declarat că până în momentul în care măcar 70% din populația din România nu va fi vaccinată ori trecută prin boală, valurile pandemiei de coronavirus vor continua, ajungând până la 5-6.

„Din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenți pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenți să spunem că pandemia nu s-a terminat. Cel puțin patru valuri există, eu repetam acest lucru din 2020. O pandemie are un an jumătate-doi și ține 3-4 valuri. S-ar părea că noi vrem să facem o pandemie din 5-6 valuri.

Urmează un val până vom fi toți imunizați, măcar 70%. Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare. Avem o populație receptivă de 50%, să zicem, nevaccinați și netrecuți prin boală. Acea populație este pepiniera din care se nasc cazuri și cazurile grave”, a declarat, miercuri seara, Nelu Tătaru, actual consilier al premierului pe probleme de sănătate, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.