EducatieStiri din Satu MareStiri din Translvania

“Dărnicia toamnei” – O activitate care a devenit deja tradiție la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, Satu Mare, a ajuns la a VII-a ediție!

Dărnicia toamnei”, este o activitate extracurriculară de tip outdoor , o activitate prin care se dorește ca tradițiile și obiceiurile de toamnă păstrate din strămoși ( pregătirea de murături și compoturi pe iarnă, depănușatul porumbului, pregătirea mustului, etc.) să fie transmise și copiilor, dezvoltânduli-se astfel sentimentul de apartenență, de iubire și de dragoste pentru rădăcinile și valorile poporului român. Preșcolarii, cu mic cu mare, sub coordonarea d-nelor educatoare Cărăușan Alina, Silaghi Raluca, Hălbac Ioana, Jucan Izabela, Bontya Ildiko și Balazs Ramona s-au întrecut în a desfașura minunate activități specifice toamnei.

Cu multă migală și cu mult simț estetic au așezat în borcane fructele pentru a obține compotul de mere și legume specifice acestui anotimp, pentru murăturile de toamnă. Copiii susținuți și îndrumați de cadrele didactice au pregătit biscuiți cu tradiționalul magiun de prune, mere copate, au văzut cum se face mustul .N-au fost omise nici activitățile practice care din mâinile copiilor au devenit frumoase lucrări. Până și frunzele îngălbenite care au părăsit copacii au găsti loc între minunatele activităti gospodărești desfașurate de copiii.

Totul s-a încheiat cu o horă a copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.