NationalePolitica

Ludovic Orban schimbă Guvernul! Executivul va fi supus primei remanieri!

După alegerile locale din data de 27 septembrie, premierul Ludovic Orban va trebui să facă o remaniere guvernamentală. Executivul condus de Ludovic Orban va fi supus primei remanieri guvernamentale, la aproximativ un an de zile de la preluarea puterii. Măsura vine în contextul în care Costel Alexe, ministrul Mediului, a câștigat președinția CJ Iași.

Numărătoarea paralelă efectuată de PNL în 85% dintre secţiile de votare îi arată câştigători pe primarul Mihai Chirica pentru un nou mandat la conducerea administraţiei municipiului reşedinţă şi pe ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Primarul Mihai Chirica, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL, a declarat presei că numărătoarea paralelă pe municipiul Iaşi pentru funcţia de primar arată că a primit 41,92% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, deputatul USR Cosette Chichirău, are 29,91% din sufragii, iar candidatul PSD, deputatul Camelia Gavrilă – 12,98%.

Potrivit sursei citate, ministrul Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a primit 37,31% din voturi, actualul preşedinte al Consiliului, Maricel Popa – 25,96%, iar candidatul USR PLUS, deputatul Marius Bodea – 15,26% din sufragii.

Reamintim că Guvernul minoritar condus de Ludovic Orban a supraviețuit unei moțiuni de cenzură, în această toamnă, după ce PSD nu a reușit să asigure cvorumul de ședință necesar, în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.