4 moduri prin care iti poti consolida puterea mentala
Puterea mentala este abilitatea de a lua decizii si de a face schimbari in viata ta, pe care le vei urma apoi, fara a te abate de la traseul stabilit. Totodata, putem vorbi de putere mentala atunci cand te poti concentra foarte bine ce ti-ai propus, transformand fara mari probleme actiunile in rezultate. Indiferent de modul in care alte persoane incearca sa te influenteze, consolidarea puterii mentale iti ofera libertatea de a decide pentru tine, protejat de factorii externi ce iti pot periclita gandirea.
Totodata, poti spune despre tine ca ai ajuns la un nivel superior al propriei puteri mentale, atunci cand esti constient de propriile slabiciuni si cand ai intotdeauna o solutie eficienta pentru a le transforma in atuuri scrie psychologies.ro. Trebuie sa stii ca oamenii cu o asemenea energie mentala se afla intr-un continuu proces de autocunoastere, privind fiecare experienta noua cu optimism si incredere.
Speakerul motivational Gabriel Comanescu spunea despre puterea mentala ca “reprezinta un muschi pe care niciun exercitiu fizic din aceasta lume nu il poate dezvolta. Pentru a-l face sa creasca este nevoie de o serie de exercitii mentale si de o disciplina de fier” . Tu stii cum iti poti dezovlta puterea mentala? Iata mai jos cele mai simple 5 moduri:
1. Acorda-ti increderea cuvenita
Lipsa de incredere este ca o nor dens de negura, ce te opreste din a vedea mai departe lucrurile frumoase din viata ta. Aceasta piedica te sufoca si nu iti permite niciodata sa avanzezi. Sa ai incredere in propriile tale forte, indiferent cat de mici sunt acestea, este ca o gura proaspata de oxigen pentru respectul fata de tine insuti. De fiecare data cand negativismul apare in viata ta, gaseste resursele necesare pentru a-l transforma in optimism, iar acest lucru iti va consolida puterea mentala.
2. Lasa-te pe seama instinctelor
Atunci cand te afli in fata unui impas, de foarte multe ori este bine sa iti asculti instinctele. Intuitia este un al 6-lea simt de care trebuie sa te bucuri si care apare doar atunci cand primele 5 sunt depasite de situatie. Tine totodata cont de faptul ca daca vrei sa despici de fiecare data firul in patru, pentru ca asa ai tu impresia ca vei lua cea mai buna decizie, pierzi timp esensial. De aceea, este bine sa mergi pe intuitie si sa capeti astfel o incredere puternica in instinctele tale. Cele mai bune decizii din istorie au fost luate pe moment, nu in urma unor procese de gandire alambicate.
3. Vizualizeaza scopul
Asa cum afirma si speakerul motivational Gabriel Comanescu, “visarea lucida este o proiectie controlata a lucrurilor bune din viitorul apropiat.” Concentreaza-te pe ce vrei sa obtii si vizualizeaza in fiecare zi acel rezultat extraordinar. Cu fiecare secunda de visare lucida te afli mai aproape de destinatia ta. Atunci cand te concentrezi pe rezultat, puterea mentala capata proportii de neimaginat. Vei fi surprins sa descoperi ca aceasta abordare va simplifica foarte mult lucrurile pentru tine.
4. Propune-ti task-uri simple si pe termen scurt
Invata sa faci zilnic acest exercitiu: seteaza-ti teluri simple, ce au un nivel minim spre mediu de rezolvare. Scrie pe o foaie cate 5 astfel de teluri in fiecare zi si incearca sa le rezolvi pe toate. Nu sari nici macar unul si straduieste-te sa iti faci timp in fiecare zi pentru parcurgerea lor. Incerederea pe care vrei sa o dobandesti in propriile tale forte nu poate fi construita decat treptat, pe bucatele. De aceea, mini-taskurile zilnice sunt exact acele piese mici de puzzle, ce vor contribui treptat increderea in propria persoana. Lucrul acesta va duce inevitabil la consolidarea unei puteri mentale desavarsite, iar tu vei putea trece la task-uri mult mai grele, avand in spate acest exerciu absolut vital.