Orvosi tanácsok

Amit a magneziumrol tudni kell

A magnezium szamos olyan enzim alkotoeleme, amely reszt vesz az anyagcsereben, fontos szerepet jatszik az izommukodesben es megtalalhato a verben is. Testunknek magneziumra van szuksege, hogy a taplalekbol energiat allitson elo. Egy felmeres szerint a nok 65%-a szenved magneziumhianyban, s az ajanlott 320 mg alatt fogyaszt a letfontossagu asvanyi anyagbol.

A magneziumhiany miatt faradekonyabbnak erezzuk magunkat, a testmozgas jobban elfaraszt, mert a szivizom nehezebben birja a terhelest es a test tobb oxigent hasznal el. Fontos szerepe van a sziv vedelmeben, a szivritmus szabalyozasaban, az idegrendszer es az izomzat vedelmeben, az anyagcsere folyamatokban is szerepet jatszik, segit a taplalekbol az energia felszabaditasaban.

A tapanyaghianyos etkezes, a test es az idegrendszer kimeritese az intenziv eletmoddal gyorsan kiuriti a szervezet magneziumtartalmat. A magnezium megkoti a gyomorsavat, akinek sok gyomorsava van annak mindenkeppen elonyos.

Fogyasszunk minnel tobb olyan etelt, amelyek bovelkednek magneziumban, ilyenek peldaul: a tokmag, a teljes kiorlesu gabonak, a korpa es a feher bab is gazdag ebben az asvanyi anyagban, csirak , gyogynovenyek, huvelyesek, s a tengeri halak fogyasztasaval is novelheted napi magnezium szuksegletedet.

A magnezium hiany tunetei:
Idegesseg, faradtsag, kimerultseg, almatlansag, remeges, elmezavar, hanyas, hasmenes, szivritmuszavar. Tuladagolasa eseten hanyinger, hasmenes jelentkezhet, ha a szervezet nem kepes a felesleges mennyiseget kiuriteni.
A magnezium potlas masik lehetosege a magnezium tartalmu taplalekok fogyasztasan kivul a magnezium tabletta fogyasztasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.