Orvosi tanácsok

Kezeles hajhullas eseten | Tippek es tanacsok

Tudnunk kell megkulonboztetni az idoszakos hajhullast es a termeszetes hajhullast. Idoszakos hajhullasrol az evszakok valtasakor beszelunk, leggyakrabban tavasszal es osszel. Termeszetes hajhullasrol akkor beszelunk,amikor az eloregedett hajszal kihullik s ezt kovetoen megjelenik az ujabb,fiatal hajszal.Ez azt jelenti, hogy a napi 50 illetve 100 darab hajszal elhullasa normalis folyamat.

A hajhullast okozhatja tobbek kozott idegrendszeri problema,peldaul stressz,valamilyen gyulladasos folyamat,illetve eloidezhetik meg mas betegsegek is.

A stressz okozta hajhullast egy trauma okozta folyamat,amit a szervezet kesobb,ido elteltevel feldolgoz s regeneralja a haj sajat normalis elettani szerkezetet,igy visszanyerjuk hajunk eredeti allapotat.

  • Gyulladasos folyamat okozta hajhullas:

Sok esetben a szervezetben fellepo gyulladas okoz hajhullast,mint peldaul:

-Gyakran elofordulo gyulladasok a foggyulladas,vizholyag es petefeszek gyulladasok,foggyulladasok.

– Ha a hajhullas kivalto oka a gyulladas ennek megszuntevel a hajhullas is megall.

Mas gyakori betegsegek:

 Mnden betegseget, a szervezet belso egyensulyanak felborulasa okozza, sok estetben persze a gyogyulas eredmenyet csak gyogyszeres kezelessel lehet elerni.

Mint tudjuk sok gyogyszer karos mellekhatassal rendelkezik, ezek kozze tartozok a kellemetlen hajhullas is, de valaszthatjuk a ma mar egyre nepszerubb homeopatias szereket,vagy a termeszetes gyogynoveny terapiakat,melyek helyettesithetoek egyes gyogyszerekkel.

  Sok esetben nem figyelunk oda kellokeppen egeszsegunkre, keves odafigyelessel nagyban megvaltoztathatjuk eletunket.Ha ti is egyetertettek velemenyemmel, netalan tobb jo tanaccsal rendelkeztek szivesen meghallgatjuk s elfogadjuk oket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.