Teli arcapolas lepesrol, lepesre

Arcborunk igen erzekeny, a hideg, teli idoszak idejen kulonosen sok torodest igenyel. A szel, a hideg igencsak kiszaritja borunket igy az erdesse valik, kipirosodik es hamlani kezd.

Nehany praktikus tanacs alkalmazasaval es betartasaval megelozheto, illetve megoldhato ez a kellemetlen problema. Nehany szabaly betartasaval arcborunket szeppe es udeve varazsolhatjuk.

13 szabaly a teli arcapolassal kapcsolatban:

13 szabaly: Rohano eletunk sokszor nem engedi meg, hogy kellokeppen odafigyeljunk es torodjunk magunkkal, igy sokszor nincs idonk az arcpakolasra, maszkok felvitelere, igy az arcon levo piros foltokat korrektorral lehet eltuntetni.

12 szabaly: A maszk alkalmazasa. A zseles maszkok alkalmazasaval nehany perc alatt eltuntetheto a bor kipirosodasa es a szemkornyeki karikak is.

11 szabaly: Asvanyviz vagy gyogyviz nyugtato permetkent. Ha asvanyvizet vagy gyogyvizet permetezunk a faradt arcborre, az felfrissiti.

10 szabaly: Az arcbor kenyeztetese olajjal. A kiszaradt arcbort konnyen puhava, simava varazsolhatjuk nehany csepp mandula vagy jojobaolajjal.

9 szabaly: Krem a megfelelo hidratalasert. A krem hasznalata nap, mint nap nagyon fontos es soha ne lepjen ki az utcara csak miutan megfeleloen hidratalta arcboret, ezzel megakadalyozza a kulso karos hatasokat. Fontos hogy olyan kremet hasznaljunk, amely nem tartalmaz illat es szinezoanyagot, mint peldaul Vichy, Synergie.

8 szabaly: A pattanasos arcbor mindenki remalma. A kiszaradt arcboron gyakran jelentkeznek pattanasok, ezek eltuntetesere a legjobb modszer, ha ejjelre antibakterialis, pattanas elleni tapaszt ragasztunk a problemas reszekre, igy megakadalyozzuk a bor tovabbi kiszaradasat, es a pattanasokat is eltuntetjuk. Az arc tisztitasahoz enyhe, kimelo termekeket, a legjobb tisztitotejeket (Nivea Visage, Synergie) hasznaljunk.

7 szabaly: A szem kornyekere is figyeljunk oda. Mint tudjuk a szemkornyeki resz nagyon erzekeny es konnyen kiszarad , ezen a reszen alakulnak ki elsokent a szarkalabak. Eppen ezert fontos a szemkornyek megfelelo hidratalasa, a zselet vagy kremet, amely nedvesseget biztosit ovatos mozdulatokkal maszirozzuk a borbe.

6 szabaly: A gozoles csodatevo hatasa. A kamilla gyogyito erejerol, szepito hatasarol mar regota megbizonyosodtunk. Egy kamillas gozfurdo megnyugtatja a kipirosodott, irritalt bort, amely csodaszerkent hat, raadasul megfazas ellen is kivalo termeszetes gyogymod.

5 szabaly: Apolokremmel mindennap a szep arcborert. A vitaminos es egyben apolo arckremmel ne sporoljunk, bosegesen kenjunk belole az arcra, amelyet korkoros mozdulattal maszirozzunk a borbe.

4 szabaly: Hazi pakolas. Keszitsunk sajat magunk pakolast, egy turo-mez pakolassal felfrissithetjuk a szaraz, meggyotort bort. Elkeszitese egyszeru es nem igenyel szakertelmet: 2 evokanal mezet keverjunk ossze 3 evokanal turoval, majd kenjuk az arcra, a nyakra es a dekoltazsra. A pakolast 12 pecig hagyjuk hatni, majd langyos vizzel alaposan mossuk le.

3 szabaly: Mindenkeppen hasznaljunk arcvizet. Az arcviz hasznalata is nagyon fontos. Az arc tisztitasa utan alkoholmentes arcvizzel tisztitsuk meg arcborunket, ez felfrissiti es egyben taplalja is a bort.

2 szabaly: Semmi esetre se dorzsoljuk az arcbort. Arcmosas utan, ovatosan itassuk le a vizet egy frottirtorulkozovel ,es ne dorzsoljuk soha, mert ettol meg jobban kipirosodik a bor.

1 szabaly: Tisztitas. Nagyjabol ennyi eleg ahoz, hogy borunket mindig udenek es szebbnek erezzuk, tegyuk szeppe arcunkat keves odafigyelessel, faradtsag nelkul, mert ami szep, az szep is kell maradjon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Facebook Page -